14.12.17

Renkleri Ayarlanabilen Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz Eklentisi






Yukaridaki Eklentinin Siteye Ekleme Kodu:



Daha önceden yayınladığımız dini site eklentilerine parametre ile renk değiştirme özelliği ve başlığa basılınca açılan araçlar menüsü eklemeye çalıştık.

Yukarıdaki kutu içerisindeki parametreler değiştirilerek eklenti güncellenebilmektedir.

http://kaabalive.net/birayet_birhadis_birsoz_parametreli.php?td5=grey&td6=yellow&td1=red&td2=green&td3=blue&td4=79B9DF&borderColor=red&fontSize=15&refreshMin=2&fontStyle=3&hideTools=true&italic=true&bold=true&contentColor=black&BgColor=white&lineHeight=1.2

Parametrelere istediğinizrenkleri renk kodu ile de girebilirsiniz. Örneğin yukarıdaki eklenti örneğinde td4 alanına renk kodu ile renk verdik. Font Style kısmı değiştirilerek "Georgia",  "Palatino Linotype",  "Book Antiqua",  "Times New Roman",  "Arial",  "Helvetica",  "Arial Black", "Impact",  "Lucida Sans Unicode",  "Tahoma",  "Verdana",  "Courier New",  "Lucida Console" font style'larından biri terciih edilebilir. Yazılar yine parametrelerle oynanarak italik ya da boldyapılabilir ya da bu özellikler false yapılarak kapatılabilir. Satır aralarının açıklığı lineHeight parametresi değiştirilerek arttırılıp azaltılabilir. ifarem içindekalan kısmın backgroun color'ı da parametreverilerek değiştirilebileceği gibi iframe in özellikleri değiştirilerekde ayarlanabilir.contentColor ile içeriğin rengi ayarlanabilir. 

Araçlar içerisinde Yenile, Büyüt, Küçült, Yazdır ve Paylaş özellikleri mevcut. hideTools parametresi true ya da false yapılarak bu tool ların default gelip gelmemesi de ayarlanabilir.

Bu çalışma eski birçalışma olmasına rağmen yayınlama fırsatını elde edememiştik, çünkü tam bitmediğini, daha eklenmesi gereken özellikler olduğunu düşünüyorduk. Örneğin tool lara sitene eklelinki eklenmeli, ayrıca verilecek parametrelere göre gösterilecek ayet hadis söz kısımları açılıp kapatılabilmeli, hatta bunlara dua vecize söz sultanlarından vb. kısım alternatifleride getirilebilmeli. Allah bunları da kodlamayı nasip etsin inşallah. Yapmamız gerekn araçlar menüsünü açıp kapattırdığımız gibi kodla sutunları da açıp kapattırmak ve gerekli komutların/konfigürasyonun url den parametre girilerek alınmasını sağlamak.Bunların yanında bu eklenti formatını yabancıdillerdedeyayınlamak istiyoruz, Rabbim nasipetsin inşallah. Önden bitirdiğimizkadarıyla yayınlamak istedik.

Aşağıdaki gönderimizde de yine dini site eklentileri ile ilgili kodlar mevcuttur, incelemek sitenize eklemek isteyebilirsiniz. Yukarıdaki ana menüden de site eklenti çeşitlerine ulaşabilirsiniz.Selam ve dualarımla

İslami Görsel - Dini Site Eklentisi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...