7.2.11

THK Gökçen Pilot Okulu


TAI'de geçirdiğim 6 aydan sonra uçaklara olan ilgim iyice arttı. Bir uçağa bakmak benim için bir zevk. Onların arasında dolaşmak, yapılışlarını izlemek, yapılışlarına katkıda bulunmak ise şüphesiz tarif edilemez, apayrı bir zevk.

Geçenlerde havacılığa gönül vermiş bir arkadaşımla THK Gökçen Pilot Okulu'ndan pilotluk eğitimi hakkında bilgi almaya gittim. Bilgi aldığımız yer Ankara Akköprü'de. Eğitimler Etimesgut'da veriliyor. Toplam 14 ay sürüyor, 805 saat teorik, 207 saat pratik, bu 2007 saatin yaklaşık 50 saati simülatörde, yalnız bu simülatörü de uçuş tecrübesi olarak CV'nize ekleyebiliyorsunuz. Eğitimin fiyatı yaklaşık 65 bin dolar, 2 ayda bir kurs başlıyor, her dönemde 12 kişi alınıyor. Öğrenciler personel servislerinden yararlanabiliyorlar. Ders içeriği İngilizce.


Bu okuldan eğitimi aldıktan sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün sınavlarına girip uluslararası uçuş sertifikanızı alabiliyorsunuz, daha sonra bir firma ile anlaşabilirsiniz. Sınav İngilizce, geçemediğiniz bölümlerden sınırlı sayıda tekrar girme hakkınız var ancak bu durumda sertifika almanız birkaç ay gecikebilir.

Yalnız anlaştığınız firmada hemen pilot olarak işe başlayamıyorsunuz, bir de uçuracağınız uçağın tip eğitimini almanız gerekiyor. Bu da pahalı, uçağın tipine göre 45 bin lirayı bulabiliyor. Çalışacağınız şirketle yapacağınız anlaşmaya bağlı olarak bu bedeli kendi cebinizden de ödeyebilirsiniz, şirket de karşılayabilir.

Türk Hava Yolları'da pilotlarını bu okulda yetiştiriyor. En köklü pilot okulu bu okul. Zaten Atatürk'ün talimatıyla kurulmuş bir okul. 

Gerek gidip yerinden bilgi aldığınızda, gerekse telefonla aradığınızda her türlü bilgiyi edinebilirsiniz.

Adres: Büyük Sanayi 1 Cadde Elif Sokak No 4 Akköprü/Altındağ ANKARA
Tel: (312) 222 48 40
İnternet Adresihttp://www.thkucusokulu.com/
Facebook: http://www.facebook.com/pages/THK-Gokcen-Havacilik-Pilot-Kursu/172657408783


İstikbal göklerde ama galiba eğitim ücretlerini karşılayabilenler için..

2 yorum:

  1. Bir ara baglanti kuralim da ben size icerisini anlatayim buranin bir ogrencisi olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, inşallah. Yalnız THK üniversitesinin açılması benim bu kursa olan ilgimi açıkçası azalttı. Ayrıca kurstan mezun olunduğunda facebook'daki bazı pilotlardan aldığımız bilgiye göre işsiz kalma riski de var. Tüm bunlardan dolayı bu kursa olan ilgimiz azaldı. İnternette başta bazı yazılar okunduğunda toz pembe güllük gülistanlık bir hava oluşuyor, ancak iş ciddi ciddi araştırılınca ve derinine inilince ciddi risklerin olduğu anlaşılıyor. İlginiz için teşekkürler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...