20.4.11

Anlık Mesajlaşma ve Görüşme Uygulamaları

İnternet uygulamalarında bahsettiğim daha önceki iki yazıma bir yenisini daha ekliyorum..


Bu uygulamalar ilk önce anlık mesajlaşma uygulaması olarak başladı, daha sonra internet hızının artmasıyla ses ve görüntü transferine kadar iş ilerledi. Hatta dosya transferi için de günümüzde yaygın olarak kullanılıyor. Ancak trend bu uygulamaların bir üstte anlattığım sosyal paylaşım uygulamaları içine gömülmesi yönünde. Örneğin Facebook’un anlık mesajlaşma (sohbet) bölümü var. Bu bölüm şu an MSN ya da GTalk kadar başarılı değil ancak öyle tahmin ediyorum ki yakın gelecekte Facebook bu alanda da kendisini geliştirecek ve anlık mesajlaşma uygulamaları sosyal paylaşım uygulamaları tarafından yutulacak.
Kool Im uygulaması internet üzerinden tüm anında mesajlaşma uygulamarını kullanma imkanı sağlamaktadır.[1] Bu sayede birden fazla anında mesajlaşma uygulaması tek çatı altında toplanabilmektedir. Aynı zamanda fazladan bir program yüklemeye gerek kalmadan web tarayıcısı üzerinden mesajlaşma imkanı sağlamaktadır.

Teamviewer uygulamasının bir bölümü aslında anlık mesajlaşma ve görüşme uygulaması olarak da görülebilir. İleride internet hızının daha da artmasıyla ücretsiz olarak anlık mesajlaşma ve görüşme hizmeti sağlayan MSN Messenger, Gtalk gibi servislerin Teamviewer sağladığı uzaktan kontrol özelliğini de bünyelerine katacağını tahmin ediyorum. Bugün Teamviewer kişisel kullanım için ücretsiz, kurumsal kullanım için ücretli, ancak öyle tahmin ediyorum ki gelecekte anlık mesajlaşma ve görüşme uygulamalarının hizmet yelpazesinin gelişmesiyle Teamviewer tarih olacak.

Kaynak: 1-      http://www.koolim.com/ (Erişim Tarihi: 01.04.2011)



Not: Mesajlarınızı paylaşırken dikkatli olun, önemli bilgileri anlık mesajlaşma programları üzerinden kesinlikle göndermeyin, gizli servisler ve art niyetli kişiler bu mesajlaşma programlarında giden gelen verileri rahatlıkla izleyebilir, elde edebilir. Örneğin MSN mesajlarınızın internette şifrelenmeden dolaştığını biliyor muydunuz? Lütfen bu tür uygulamalara güvenmeyin. Hatta internet üzerinde babanıza bile güvenmeyin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...