23.6.11

Web Fotoğraf Albümü Uygulamaları

Bu alanda özellikle bir uygulama göze çarpmaktadır. Flickr web fotoğraf albümü uygulamaları alanda başarılı bir uygulamadır. Kullanıcılar fotoğraflarını Flickr üzerinden diğer kullanıcılarla paylaşabilmektedirler ve fotoğraflara yorum yapılabilmektedir.

Sosyal paylaşım sitelerinde de fotoğraf paylaşımı yapılabilmesine rağmen neden Flickr gibi uygulamalar hala kullanılıyor diyecek olursak, bunda izin verilen fotoğraf boyutunun etkisinin büyük olduğunu görürüz. Örneğin Facebook’a 3 MB’lık fotoğrafımızı yüklediğimizde Facebook bu fotoğrafın kalitesini düşürerek boyutunu azaltıyor ve diğer kullanıcılara bu şekilde gösteriyor. Ancak Flickr’da böyle bir durum söz konusu değil. Fotoğraflar yüksek kalitede kullanıcıya sunuluyor.

Eğer Facebook gibi bir sosyal paylaşım sitesinde insanların bazı fotoğraflarını yüksek kalitede paylaşabilecekleri bir alan olursa Flickr gibi uygulamalara olan talep azalacaktır. Diğer açıdan bakacak olursak Flickr benzeri uygulamalar yayınladıkları fotoğrafların kalitesini düşürecek olursa bu uygulamalara olan talep azalacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...