15.9.12

İngilizce Öğrenirken Ahiretle İrtibat

En Bilgili, En Güçlü, En Zengin Olmak Zorundayız. Bugünün dünyası için bilgili olmanın önemli bir yolu da dünyada, ya da en azından şahsın çevresindeki dünyada geçerli uluslararası bir dil öğrenmek.

Dil öğrenirken genellikle lüzumsuz hikayeler, pasajlar vs. okunur. Bu sayede belli kalıplar ve kelimeler özümsenmeye çalışılır.

Sonsuz olan ahiret hayatı için, sonlu olan dünya hayatına çalıştığından daha az çalışan nefsim. Dünya ile meşgulken dahi ahiretle bağını koparma, dil öğrenirken dahi Allah ile, İslam ile olan irtibatını kesme. Öğrenmeye çalıştığın dildeki dini eserlerden istifade et. Bu metinlerden çalış. Böylece dünya için çalışsan dahi ahiretin aklından çıkmaz. 

Zaten biz senin; özelde o dili öğrenmedeki, genelde dünyayı kazanmadaki gayretinin ve azminin kesinlikle ahiret için olduğu hüsnü zannı içerisindeyiz. Biz biliyoruz ki sen dünyayı kazanmayı ahireti kazanmak ve kazandırmak için istiyorsun. Başka türlüsünü aklımıza getirmiyoruz, getirmek de istemiyoruz.

* * *

Örneğin günümüzde İngilizce yaygın bir dil. Birçok insan günlerini, aylarını hatta yıllarını bu dili öğrenme uğrunda harcıyor. Bu harcanan zaman dilimlerini daha iyi değerlendirebilmek için bu dilde yazılan islami eserler okunmalı. 

Peygamber efendimizin hayatını anlatan, dil öğrenimi için yazılmış, çeşitli seviyelerde birçok kitap olmalı, ve yabancı dil bunlardan da öğrenilebilmeli. Yine aynı şekilde sahabe efendilerimizin hayatlarından kesitler, hikayeler, farklı seviyelerde, yabancı dillerde kaleme alınmalı. Dil öğrenenlerin bu kitaplardan çalışmaları, bu kitaplara kolayca ulaşabilmeleri sağlanmalı. Yine okullarımızda dil öğrenmeye çalışan çocuklarımız ve gençlerimiz de bu eserlerden istifade edebilmeli.

Bugün çocuklar için hazırlanmış siyer ve dini hikaye kitapları anadilimizde  belki yetersiz sayı ve çeşitlilikte olsa da mevcuttur. Bunların yabancı dillere tercümeleri çeşitli seviyelerde yapılabilir. Yayıncılara duyurulur.

Bu kitapları basacak, dağıtacak matbaalar, yayınevleri kurulabilir. Bu kitaplar yurtdışında da rahatlıkla pazarlanabilir. Örneğin farklı seviyelerde dil öğrenenler için hazırlanmış İngilizce islami kitaplar Almanya'da, Fransa'da, Afrika'da, Orta Doğu'da insanların istifadesine sunulabilir.

6 farklı seviyede 10'ar kitanı 10 farklı dil için telif etseniz toplamda 600 kitap yapar. Başta basit bir iş gibi görünse de etraflıca düşünüldüğünde büyük ve önemli bir iş olduğu bu basit hesapla bile rahatlıkla ortaya konmaktadır.

Başta kendi nefsime olmak üzere, tüm müslümanlara  duyurulur.

Dipnot: http://www.questionsonislam.com/  adresinde İngilizce islami içeriğe ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...