17.11.12

Yahudilerden Gazze'ye Destek(!)

CNN "Türk" 'ün haberine göre ABD'deki Yahudiler Gazze'ye destek eylemi yapmışlar.

"Kendilerini, ya da İsrail dışındaki Yahudi ileri gelenlerini hedef alabilecek saldırılara karşı izlenen bir siyaset mi, yoksa gerçekten de insani ve vicdani bir eylem mi?" Sorusu ister istemez insanın aklına geliyor.

ABD seri katillerin cirit attığı bir ülke. Silah çok kolay temin edilebiliyor. 


Yahudi cemaatlerini, dernek başkanlarını ya da üyelerini hedef alabilecek bir takım eylemlere karşı, daha başlamadan önlem almak amacıyla, Yahudiler "şirin gözükme" eylemi mi yapıyorlar, yoksa gerçekten samimiler mi? Peki eylemin haricinde bir yardım toplayıp gönderme teşebbüsü olmuş mu? Maddi bir destekleri olmuş mu Ortadoğu'nun bu ezilen milletine? Bir de ona bakmak lazım gelir herhalde.


Evet, belirli bir alandaki 5 milyon kişiyi korumak, dağınık 5 bin kişiyi korumaktan belki 5 yüz kat daha kolaydır. İsrail kolay olanı silah teknolojisi sayesinde yapıyor. Zor olanı ise siyasetle gerçekleştirmekten başka bir yolu yok elbette.


Kimin siyaseti ne olursa olsun, yüce dinimiz İslam, sizinle savaşmadıkça masum insanları, masum kadın ve çocukları öldürmeyi biz müslümanlara yasaklıyor. Evet biz müslümanların, masum kadın ve çocukların üzerine misket bombaları atan, bu yolla 10 aylık bebekleri, masum ve mazlum insanları öldüren zalim İsrail'den bir farkımız olmalı değil mi? İşte bu fark, onlardan üstünlüğümüzün açık bir işaretidir. Diğer taraftan üstünlük için bir delil aramıyoruz, üstünlüğümüz zaten Kur'an-ı Kerim'in nurlu beyanlarıyla sabittir.

Biz, Yahudi olsun, Müslüman olsun, Hristiyan olsun, ya da her ne olursa olsun hiçbir insanın ne zulme uğramasını isteriz, ne de zulmetmesini isteriz. Biz yalnız ve yalnızca Allah'ın yüce adaleti altında bu dünyada da ahirette de afiyet ve saadet isteriz. Ancak bize zulmedene de sessiz kalarak dilsiz şeytanlık yapamayız, yapmamalıyız! Tarihten ders almalı, zulmedenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde sabrı cemil ile hüsnü gayret göstermeliyiz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...