13.11.12

Diyanet TV İle İlgili Başkana Mektup


Değerli Büyüğümüz,

Pek Muhterem Diyanet İşleri Başkanı,

Diyanet TV'nin açılacağını duyunca çok heyecanlandık. Sabırla bekledik. Test yayınlarına da başladı.

Ancak içeriği biraz daha dini, imani, ilmi konular olan programlar yapılsa daha iyi olacak. Milletimizin imani yönden bu kadar ihtiyaçları varken imani konulara eğilmek lazım gelmez mi? Programlar şu haliyle çok fazla musiki ve ilahi ağırlıklı olmuş. Musiki ile ilgilenmeyen insanların dikkatini celbedecek bir içerik değil maalesef. Oysa ki bu imkanları israf etmeden kullanmak, milletin imanını arttırmak, ilmini arttırmak gerekmez mi?

Bugün milli piyango bileti almanın haram olduğunu bilmeyen, faiz vermenin de haram olduğunu bilmeyen, gusül almasını bilmeyen insanlar, müslümanlar var. Bu insanlara musiki ile değil, sadece ilim ile yardımcı olabiliriz.

Herhalde test yayını olduğu için bu musiki programları ağırlıkla gösteriliyor. Esas yayına geçilince daha ilmi, imani ve mühim islami programlar yapılır.

Gayretleriniz için Allah razı olsun, inşallah Allah'ın bizlere bahşettiği imkan ve yetenekleri O'nun yolunda israf etmeden, iyi bir şekilde kullanan, eğer kullanamıyorsak da emaneti ehline teslim edebilen kullardan oluruz.

Allah İslama ve ilme hizmetlerinizden dolayı sizlerden ebeden razı olsun, cennetiyle, cemaliyle, rızasıyla ve muhabbetiyle şereflendirsin. Allah sağlık sıhhat afiyet versin. İlminizi, ihlasınızı, islama hizmetinizi arttırsın. Peygamber Efendimize komşulukla şereflendirsin.

Amin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...