16.2.13

Örtülü Kardeşlik (Bir Öneri)


Bilhassa kurban bayramlarında doğu ve güneydoğu illerimizde çeşitli hayır kurumlarımızca yapılan kurban eti dağıtımları bölgede kurban kesmeyen ve kesemeyen halk üzerinde son derece olumlu etki bıraktığı gözlenmektedir. Kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmektedir. Bizleri yüzyıllardır birbirimize çimento gibi yapıştıran dini ve kültürel ortaklıklarımızı ve birlikteliklerimizi güçlendirmek siyasi birlik ve beraberliğimizi de şüphesiz güçlendirecektir.

Bu tespitin bir sonraki adımı olarak şöyle bir öneri sunuyoruz. Devlet kendisine doğrudan ya da organik yollarla bağlı yardım kuruluşlarını kullanarak birlik ve beraberliğin pekişmesi adına ve sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak doğu ve güneydoğu illerindeki bu tür yardım faaliyetlerini arttırmalı ve yaygınlaştırmalıdır. Hatta yardım faaliyetlerinde bulunan çeşitli vakıf ve derneklere kardeşliğin pekişmesi adına örtülü ödenekten pay da verilebilir. Yardımların daha çok devletten bağımsız çalışan vakıf ve dernekler aracılığıyla yapılması; yardımların esasında siyasi değil insani olduğu mesajı da daha iyi bir şekilde bölge halkına verilmiş olur.

Bu konu "Devlet Yönetiminde İnovasyon Kavramı" başlığı altında sosyal ve kültürel inovasyon altbaşlığında değerlendirilebilir.

Not: Bir siyasi liderin aracının bagajında oyuncaklar taşıması ve hemen hemen her gittiği yerde çocuklara bunları dağıtması-dağıttırması da bu sosyal ve kültürel inovasyon konusunda başarılı bir örnektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...