16.2.13

Bir Öneri - Sesli Kuranı Kerim Meali Dağıtımı Projesi


Teknoloji, bilhassa iletişim teknolojisi günden güne ilerliyor, artan bir hızla gelişiyor. Şüphesiz iletişimin bu denli gelişmesini murad eden Allah'tır. Gelişen iletişim teknolojisi ile hakkı ve hakikati daha geniş kitlelere daha hızlı bir şekilde duyurma imkanını elde etmiş bulunuyoruz. Bu teknolojik imkanları ve fırsatları kullanmak boynumuzun borcudur.

Türkiye'nin demografik yapısına bakılacak olursa şehirlerde yaşayan insanların oranı yüksektir. Modern şehir hayatında günlük 8-9 saat mesai yapılmakta ve çalışanların vakitlerinin önemli bir kısmı işe gelip giderken trafikte geçmektedir. 

Trafikte geçen zamanlar islami radyo programları ile ya da dini cd ve kasetlerle değerlendirilebilir. Önerdiğimiz proje de trafikte geçen zamanı değerlendirmeye yöneliktir.

Trafikte insanların dinleyebileceği mp3 formatında doldurulmuş islami cdler hazırlanır ve aracında mp3 formatını destekleyen cd çaları olanlara dağıtılır. Bilhassa Kuranı Kerim'in yüce meali baştan sona (mp3 formatında) 1 cd içersine sığmaktadır, bunlar halkımıza dağıtılırsa çok güzel bir açılım olacağını ve halkımızın Kuran ile daha yakından tanışacağını ümit ediyoruz.

Cd lerin üzerine internet sitesi adresi, yardım ve destek için banka hesap numaraları, sms ya da telefon numaraları, hadis-i şerif meali, ayet meali, vecize, istek adresi gibi bilgilerden uygun görülenleri yer alabilir.

Cdler camilerde, otoparklarda, yoğun trafikte bekleyen araçlara , muayene istasyonlarında, araçların tamir edildiği sanayi sitelerinde, galerilerde, halkın yoğun kullandığı cadde sokak ve meydanlarda kurulan stantlarda, iş ve ticaret merkezlerinde, pazar yerlerinde, veyahut tek tek evler gezilerek kapı kapı gönüllüler tarafından ya da eğitimli personel tarafından dağıtılabilir. Çeşitli gazete, dergi, kitap vb. ürünlerin yanında hediye olarak verilebilir.

CD bastırma maliyetleri gelişen teknoloji ile son derece düşmüştür. Bugün toplu basımlarda standart bir zarf ile ve cdnin üzerine renkli baskı yaptırarak cd hazırlatırsanız fiyatlar 20 kuruşa ve daha da altına düşebilmektedir. Toplu basım işlerini gerek ülkemizde gerekse uzakdoğu ülkelerinde uygun fiyata kaliteli yapan profesyonel firmalar çok sayıda bulunmaktadır. Örneğin 100 bin cd'nin maliyeti bu hesapla 20 bin tl, 1 milyon cd maliyeti de 200 bin tl'nin altında olacaktır. Dikkat ediniz bugün bir reklam filmi için belkide sadece oyuncular bu paraları almaktadır, bir dizinin bir bölümü için oyunculara dağıtılan haftalık para belki bu kadardır. Hem cdler hazırlatılırken yapılan masrafın fazlasıyla geri dönmesi de mümkündür. 100 bin cd dağıtıldığını varsayalım, bu cdlerin üzerine de sms ile 5 tl yardımda bulunmak üzere bir kısa mesaj numarası konulduğunu varsayalım, harcanan 20 bin tl'nin çıkarılması için cdyi alan her 25 kişiden sadece birinin mesaj ile 5 tl bağışlaması yeterlidir. Kaldı ki her 25 kişiden birinin değil daha fazla kişinin bir kere değil birden fazla bağışta bulunacağını ümit ediyoruz. Cdlerin üzerine yapılacak baskının yanında cd zarfları içerisine de ufak broşürler iliştirilebilir.


Bir müslüman evden işine giderken ya da işinden evine dönerken Mehmet Emin AY Hocamızın o güzel sesinden Kuranı Kerim mealini arabasındaki cd çalarından dinlemesinden, ya da Peygamber Efendimiz(s.a.v.)'in mübarek hadis-i şeriflerinin meallerini dinlemesinden daha güzel ne olabilir ki?

İletişim teknolojileri her geçen gün gelişiyor ve ucuzluyor, bunları en güzel şekilde kullanmaya müslümanlar herkesden daha fazla layıktır ve muhtaçtır. Şüphesiz Allah'ın hiçbir işinde bir abeslik göremezsin, hiçbir şey boşuna yaratılmamıştır. O halde Allah'ın bize bahşettiği imkan ve nimetleri yine O'nun yolunda ve rızası ekseninde en güzel şekilde kullanmaya gayret edelim. Bu yönde projeler geliştirelim, fizibilitelerini yapalım, planlayalım, organize edelim, uygulayalım. Güneşin doğup battığı her yere, bilhassa en yakınımızdan başlamak üzere ulaşmaya çalışalım.

Önerimizi yabana atmamanız dileğiyle,

Selam, saygı ve dualarımızla..









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...