25.8.13

Rabia İşareti Ne Anlama Geliyor (R4BIA Selamı)

"Rabia" Kuran'ın indirildiği dil olan Arapçada "Dört, dördüncü" anlamına gelmektedir.

Batılıların yaptığı zafer işaretinde "Zafer" anlamına gelen "Victory" kelimesinin baş harfi oluşacak şekilde eller açılır. Bu dünyada kazanılan zaferi sembolize eder. Rabia işaretinde ise 2 tane "V" harfi oluşur ki bu hem bu dünyada hem de ahirette zafer anlamına gelir. Müminler için iki zafer vardır. Şüphesiz ahirette kuruluşa erecek olanlar yalnız müslümanlardır.

Rabiatül Adeviyye Hazretleri, Tabiin(Sahabe Efendilerimizi görmüş, sohbetlerinde bulunmuş olanlar) neslinden takvada ve tasavvufta ilerlemiş mübarek bir din büyüğüdür. İbretlerle ve hikmetlerle dolu bir hayatı vardır, muteber kitaplar yazar.

Rabiatül Adeviye Meydanı müslümanlara karşı yapılan müdehalelere karşı direnilen, adeta islamın savunulduğu bir kale olmuştur.

Öyle bir kale ki karargahı El-Fetih Camii.

Öyle bir kale ki askerleri tek silahları imanları olan müminler. İlahi ne güzel silah!

Öyle bir kale ki surları iman dolu sineler, tankların namlularına karşı, münafıkların mermilerine karşı gerilmiş göğüsler.

Öyle bir kale ki süngüleri müminlerin göğe uzanan şahadet parmakları.

Öyle bir kale ki sancağı anlından vurulan 17 yaşındaki bacımın ala bulanmış yazması.

İşte Rabia demek; bu demek.

Rabia demek "Hasbunallahu ve ni'mel vekil ni'mel Mevla ve ni'me'n nasîr" demektir aslında, yalnızca dille olmasa da, belki hal diliyle, belki işaret de diliyle. Türkçe Anlamı :“Allahü Teala, bize yeter, O ne güzel vekildir. Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır.”

Allah dağınık halde bulunan, zalim diktatör ve darbecilerin postalları altında inim inim inleyen, islamı yaşadığı için görmediği zulüm kalmayan, başsız ve lidersiz kalan müslüman dünyasının yardımcısı olsun.

Allah'ın laneti masum bebekleri, masum ve savunmasız kadınları, silahsız müminleri öldüren alçakların,  münafıkların, kafirlerle işbirliği yaparak müslümanların kanına giren zalimlerin ve kafirlerin üzerine olsun. Allah'ın laneti sarin gazı ile masum çocukların kadınların kanına giren zalim Esadın üzerine olsun.

Suda boğulan Firavunlar, helak olan Karunlar, Nemrutlar, Ebu Cehiller, Ebreheler için, bunlarına zalimliklerinin taklitçisi zalimler için yaşasın cehennem.

Artık susma zamanı değil, artık ehli sünnetten ayrılmadan tepki verme, ses verme, karşı çıkma, darbe ve darbecilere karşı direnme zamanı. Allah yardımcımız olsun. Korkmayın, hüzünlenmeyin, gerçekten iman ediyorsanız Allah'ın zaferi sizindir. Sizin için iki zafer vardır.

Allah'a emnaet olun.

Rabiatül Adeviye Meydanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...