18.1.15

Her Müftülüğe Resmi Twitter ve Facebook Hesabı Açılması Önerisi - (Diyanet İşleri Başkanlığınca Yapılabilecek Bazı Proje Önerileri -3)

Sosyal medya toplumumuzda da, tüm dünyada olduğu gibi yaygın olarak kullanılmaktadır. Devlet kurumlarımızın da bu gelişmelere kayıtsız kalmayıp birer birer sosyal medya hesapları(facebook,twitter vb.) açtıklarını görüyoruz. 

Yapılan iş gereği il ve ilçe müftülüklerimiz toplumla diğer devlet kurumlarından çok daha iç içe çalışmakta ve etkileşimde bulunmaktadılar. 

Verilen hizmetin kalitesi etkileşimin artması ile de doğru orantılı olarak artmaktadır. 

Gelinen bu noktada önerimiz her il ve ilçe müftülüğünün en az birer Facebook ve Twitter hesaplarının olması, bu resmi hesapların gov.tr uzantılı resmi siteleri üzerinde duyurulması ve buradan gelebilecek soru-görüş ve önerileri alarak vatandaşımızla ve bilhassa bu mecraları yoğun kullanan gençlerimizle daha etkili iletişimin kurulmasıdır. 

Bir sonraki adımda belki her din görevlimiz için de bu sosyal medya hesapları gündeme gelebilir, ya da imkanı olan din görevlilerimiz bu konuda özendirilebilir, ancak ilk planda her il ve ilçe müftülüğü için, müftülük seviyesinde sosyal medya kesinlikle kullanılmalıdır. Buradan vatandaşın istek ve sorularına cevap verilebilir, duyurular, hutbeler, vaazlar ve dini paylaşımlar yayınlanabilir. 

Ayrıca yöre halkı ile de lokalde yakın ve şahsi(bire bir) ilişkiye geçilmiş olur. Bir genelge ile ya da müftülüklere gönderilecek bir resmi yazı ile bu işlem tesis edilebilir.

Bu proje hayata geçirilirse, sosyal medyada bir müslümanın nasıl davranması gerektiği ve bu mecraların da dine uygun nasıl kullanılacağı Diyanet İşleri Başkanlığımız Müftülüklerince halkımıza uygulamalı olarak gösterilmiş olur. Pratikte bazı din görevlilerimizin bu mecraları etkili bir şekilde ve dini çerçevede kullandıklarını, çok güzel ve faydalı paylaşımlarda bulunduklarını görmekteyiz.


Bu konuda siz de BİMER üzerinden ya da doğrudan Diyanet İşleri Başkanlığına yazarak gündem oluşturabilir, fikrinizi beyan edebilirsiniz.

Önerimizin dikkate alınması dileğiyle.

1 yorum:

  1. Bu son yayınlanan üç önerinin haricinde soru-cevap sitesinin mobil uygulamasının da yapılması noktasında bir önerimiz var ancak bunu müstakil bir yazı olarak yazmadık, bu tahmin ediyoruz ki zaten gündemlerinde vardır, ancak yine de burada yazıp kayıtlara geçmiş olalım.

    Selam ve dua ile..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...