18.1.15

Harem-i Şerif ve Mescid-i Nebevi'den Canlı Yayın Yapan Bir Site Önerisi - (Diyanet İşleri Başkanlığınca Yapılabilecek Bazı Proje Önerileri -2)


Harem-i Şerif ve Mescid-i Nebevi'den canlı yayın yapan televizyon kanalları mevcut, ara ara  bu yayın Youtube video sitesi üzerinden de yapılmakta ve Suudi Arabistan'a ait .gov uzantılı sitelerden de bu yayın ara ara yapılmaktadır ancak sürekli ve kaliteli bir yayın yapılmamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesinde de bu yayınlardan alınan görüntüler link olarak verilmektedir ancak ana kaynakta yaşanan aksaklık ve kesintilerden bu linkler de etkilenmekte ve sürekli olarak çalışmamaktadır. Bu noktada önerimiz DİB'nın bu konuda teknik altyapıyı kurarak kendi serverları üzerinden tüm dünyaya canlı yayını (live stream) sağlamasıdır. Bu konuda Suudi Arabistanda bulunan benzer makamlarla da iletişime geçip ortak bir proje yürütülebilir ya da en azından Suudi makamlarına verecekleri hizmetin kesintisiz ve büyük ölçeklerde verilebilecek altyapıya sahip olması noktasında teşvik edilebilir, cesaretlendirme ve tavsiyeler ile yönlendirmeler yapılabilir.

Gelişen teknoloji bu hizmetin sunulmasını kaçınılmaz hale getirmektedir, bu hizmet ne kadar çabuk ve ne derece kaliteli yapılırsa o denli faydalı olur. Zira hadis-i şeriflerde Kabe-i Muazzamanın seyrinin dahi sevap olduğu geçmektedir. 

www.kaabalive.net internet sitesi üzerinden bu yayınları vermeye çalışsak da ana kaynaklarda yaşanan aksaklıklardan ve kesintilerden muzdaribiz, site ziyaretçilerine mahçup olabiliyoruz. Burada kesinlikle kaliteli ve geniş ölçekli kesintisiz bir hizmete ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu konuda siz de BİMER üzerinden ya da doğrudan Diyanet İşleri Başkanlığına yazarak gündem oluşturabilir, fikrinizi beyan edebilirsiniz.

Saygılarımızla.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...