30.12.11

Bir Afrikalının Gözüne Işık Olmak

<br /> <br /> Bir Afrikalının gözüne ışık olmak ister misin?<br /> <br />

“Sargıları açıldığında Muhammed’in gözlerindeki ışıltı, hepimize bu çabanın ne kadar anlamlı olduğunu yeniden hatırlatmıştı.”
Dr. İsa Ahmetoğlu

“Her ameliyattan sonra hastaların ellerini kaldırıp dua etmelerini, doğuştan katarakt olan ve “Annemi görmek istiyorum!” diyerek bize başvuran 14 yaşındaki Ahmet’in ameliyattan sonraki duygu dolu anlarını, ameliyat için sıra bekleyen yaşlı kadınların sevinçlerini şarkılara yansıtmalarını, birlikte çalıştığımız ekipteki gönül dostlarımı unutmayacağım.”
Sağ. Mem. Kadir Ülger

Katarakt ameliyatları sayesinde
54.909 Afrikalı artık görüyor!

Afrika genelinde gözle ilgili rahatsızlık yaşayan 12 milyon insanın yarısı katarakt hastası. Sahra Kuşağı üzerinde yer alan Nijer, Çad, Mali, Burkina Faso, Etiyopya gibi ülkelerde ortalama 40.000 insana bir doktor düşerken milyonlarca insan hayatları boyunca doktor yüzü görmüyor. 2007 yılında “Siz görürseniz onlar da görecek” sloganı ile Afrika’da katarakt ameliyatları projesini başlatan İHH İnsani Yardım Vakfı, sizlerin desteğiyle katarakt hastalarının gözlerine ışık olmaya devam ediyor. Kasım ayı sonu itibarıyla 4 senenin sonunda Afrika Katarakt Projesi ile muayene edilen kişi sayısı 190.505’e, ameliyat edilen kişi sayısı ise 54.909’a ulaştı. Proje halen Sudan, Sierra Leone ve Etiyopya’da devam ediyor. Hayırseverlerin 150 TL ile bir kişinin göz ameliyatına sponsor olabildiği projenin sonunda 100.000 hastanın gözlerinin açılması hedefleniyor.

Bir katarakt ameliyatı bedeli 150 TL'dir






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...