21.12.11

Devlete ve İlgililere Açık Mektup

Devletimden aşağıda 5 madde olarak sıraladığım işleri yapmasını bekliyor ve talep ediyorum. Bu yazı devlete, devletin ilgili makamlarında oturanlarına, halkı idare işini sırtına yüklenmişlere açık mektuptur.

1.Devletin sahip olduğu bankaların faizsiz muamele yapan kuruluşlara çevrilmesi. (Bakın: Faizsiz bankacılık)

2.Devlete zamanında ödenmeyen ve/veya ödenmemiş çeşitli borçlar için uygulanan gecikme faizinin kaldırılması. (Başka bir yaptırım uygulanmalıdır. İmkanı olmadığından borcunu ödeyemeyenden sadece verilen parada yaşanan değer kaybından doğan zarar da hesaba katılarak borcu tahsil edilir. İmkanı olup da kasıtlı olarak borcunu ödemeyenlerin ise: devlet ana borcu tahsil ettikten sonra ceza olarak borçlunun borcu kadar parayı ayrıca borçludan alır ve borçlunun borcunu geciktirdiği gün sayısınca devlet işlerinde kullanır-dilediği gibi tasarruf eder, gün sayısı dolunca eski borçluya parası iade edilir. Başta imkanı olmadığından ceza uygulanmayanların ekonomik durumlarının iyileşmesi durumunda, iyileşmeye müteakip yukarıda açıklanan gerekli ceza uygulanır.)

3.Devletin kendi kurum ve kuruluşlarıyla kumar organizasyonu yapmayı bırakması. (Milli Piyango, Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara vb. kumar oyunları devletin kendi eliyel organize ettiği büyük kumar organizasyonlarıdır.)

4.Genelevlerin kapatılması.


5.Devlet hastanelerinde kürtajın yasaklanması. (İnsanı yaşat ki devlet de yaşasın, bu insan henüz doğmamış olsa da.) (5. madde bu yazıya sonradan eklenmiştir. Ekleme tarihi: 20.04.2012)

Yukarıda 5 maddede sıralanan beklentilerin özünde yatan istekler: devletin faiz almaması ve vermemesi, devlet eliyle kumar oynatılmaması, devlet eliyle zinanın meşrulaştırılmaması ve devlet eliyle henüz doğmamış insanların öldürülmemesidir.

Not: Dikkat edin, bu beklentiler son derece makul mantıklı ve ayakları yere basan beklentilerdir, kesinlikle radikal beklentiler değildir. Aşırı uçlarda istekler değildir. İçinde bulunduğumuz şartlardan dolayı radikal isteklermiş gibi algılanabilir, o nedenle bu açıklamayı yapma gereği duydum. Bir dakika için (varsa) önyargılarınızdan sıyrılıp devletten beklentilerimizi düşünecek olursanız bunların ne kadar normal ve yapılması gereken işler olduğunu, kolaylıkla yapılabileceklerini göreceksiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...