5.2.12

Katliama Hayır!

Mevlid Kandilinde maalesef katliam yaşandı.

Suriye'deki katliamlara sessiz ve tepkisiz kalmak, insanlıktan nasibini almamak demektir.

Katliama karşı bir şey yapmamak, insanlıktan nasibini almamak demektir.

Atom bombalarıyla katliam yapanların, haksız yere koca milletlere zulmedenlerin bugün seslerinin yükselmesi de ayrı bir riyakarlık örneğidir.

Şanlı ecdadıma dil uzatanların, daha dün Fas'da Cezayir'de insanlıktan çıkanların bugün seslerinin yükselmesi de ayrı bir riyakarlık örneğidir.

Kim yaparsa yapsın hiçbir katliamı onaylamıyoruz, göz yummuyoruz, eli kanlı riyakarların iki yüzlülüklerine de aldanmıyoruz!

"Haksızlık karşısında susan, melun şeytandır!"(Hadis-i Şerif)


 Bir yerde bir kötülük olursa elinle engel olabiliyorsan elinle engel ol, elinle engel olamıyor da dilinle engel olabiliyorsan dilinle engel ol, bunu da yapamıyorsan kalbinle buğzet ki bu imanın en hafifidir "(Hadis-i Şerif)


Zalim hükümdarın yüzüne karşı adalet sözü söylemek, en büyük cihaddır: Tirmizi; 2265


İnşallah Suriye'deki kardeşlerimiz de en kısa süre içerisinde huzura kavuşurlar.

Sanırım bu huzur da demokrasinin ülkeye hakim olmasıyla olacak. Ama önemli olan demokrasinin ülkeye; halka gelecek en az zararla hakim olması. 

55 devletin tek bir devlet olması, ya da tek bir devlet olmasa da bir bütün, bir vücut olması, bu devletlerde demokrasinin oturması ve işlemesi ile mümkün olacaktır. Çünkü müslümanlar kardeştir, ancak maalesef zalim diktatörler kardeş değildir!

Zaten biz de o yüzden hep demedik mi: Yurtta demokrasi, dünyada demokrasi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...