5.3.13

Kamu Bankası ve Faizsiz Bankacılık

"Başbakan Yardımcısı, iki kamu bankasının faizsiz bankacılık da yapması konusunda Finansal İstikrar Komitesi'nin çalışma yaptığını söyledi."

Elhamdülillah. Allahuekkber. Çok güzel bir haber!

Lakin yetmez. Güzel bir başlangıç. Elbette bir yerden başlanacak. Elbette ufaktan başlanacak. Ama yetmez. Elbette büyük başarı olur, elbette bir milat olur. Fakat yetmez!

Öyle bir sistem getirmeli, öyle bir şey yapmalı ki bu faiz denen zehirli balın, bereketsiz paranın kökü kurutulsun. Faizsiz olan faizliden daha cazip ve karlı olsun. Vardır elbet bir yolu, olmalı mutlak. Hasretiz vallahi, inanıyoruz, kavuşacağız, yakındır vuslat.

Bilgisayar var, teknoloji var, kullan bunları, kur bir sistem; kaldır faizi ebediyyen. Nasipet Allah'ım, nasip et lütfen..
Evet, enflasyon farkına dayalı, belki e-para'nın kullanıldığı faizsiz finansal sistemler kurulabilir, bunlar mümkündür. Üzerine düşünmek, kafa yormak lazım. Ufak ufak deneyip sonra memlekete yaymak lazım. Alışılmışlıklar ve alışkanlıklar bizim afyonumuz olmasın, sistemler değişmez sanılmasın. İnsan kurdu neticede, isterse yine değiştirir insan. Hiçbir sistem vageçilmez ya da tek seçenek değildir, vardır elbet her şeyin bir eşi-benzeri. Önemli olan aramak, bulmak doğru yolu, helal olanı. Helaldedir asıl zenginlik, helaldedir gerçek kazanç be vereket. Ah keşke hakkıyla bilsek, bilebilsek.. Ah keşke hakkıyla bildirebilsek..

Faizsiz sistem krizlerin olmadığı, istikrarlı bir sistemdir. Rahatlık ve selamet Allah'ın gösterdiği yoldadır.

Yapılması Gerekenler'den biri de faizsiz düzenin kurulmasıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...