10.3.13

Siber Cihat Nedir

Siber cihat anlayışımız nedir?

Siber cihat, kelime anlamı olarak sanal alemdeki çaba ve gayret anlamına gelir. Siber cihat anlayışımız sanal alemde islamı en doğru şekilde, ehli sünnete uygun olarak anlatmak ve yaymaktır.

Öte yandan islami hack grupları kurup sağa sola saldırmak esasen siber cihat anlayışımızdan uzaktır. Zira sizin yapacağınız saldırılar size karşı yapılacak saldırılara davetiye niteliği taşır ki bu da putlara küfretmek gibi bir şeydir. İslamda "putlara küfretmeyin, zira puta tapan da bu sebeple sizin ilahınıza küfredebilir" anlayışını Kuran'dan ders almaktayız. Bir haksızlığa uğramamız bizim de bir haksızlık yapmamız için bir ruhsat olmaz. Eğer bir haksızlığa uğramışsak tepkimizi meşru yollardan gösterip hakkımızı meşru yollarla aramalıyız.

Bugün internette islamı yaymaya çalışmak, internet siteleri, internet radyoları ve televizyonları kurmak, internet için islami video üretip yayınlamak meşru dairedeki siber cihat faaliyetlerindendir. Aynı şekilde müslümanların doğru haberleri okuyacağı ve içerisinde haram içerik olmayan haber siteleri, kültür siteleri kurmak da siber cihattır. Mail ile irşat ve tebliğ faaliyetleri, emri bil maaruf nehyi anil münker (iyiliği tavsiye edip kötülüğü sakındırmak) siber cihattır. Aynı şekilde çeşitli paylaşım sitelerine ehli sünnete uygun islami pdf'ler, e-kitaplar, ses kayıtları, programlar koymak ve bunların yayılmasına vesile olmak da siber cihattır.

Allah ceht ve gayretimizi arttırsın. Allah islam yolunda her alanda mücadele edenlerden eylesin. Amin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...