19.4.13

SADAKALLAHULAZİM - Nijer'de Bir Akşam Üzeri





İLK DEFA BEYAZ MÜSLÜMAN GÖREN NİJERYALI KARDEŞLERİMİZ.

"Arkadaşlar devamın da aynen şu konuşma geçti aramız da. Bana dedi ki: Fransızlar burada, ingilizler Amerikalılar israilliler burada. Yoksul halkımıza bir paket yardım yanında bir de mutlaka İNCİL veriyorlar. Biz aç ta olsak o yardımı almıyoruz ve onları ülkemizde istemiyoruz.. Fakat madem beyaz müslümanlardan oluşan bir ülke vardı da ŞİMDİYE KADAR NEREDEYDİNİZ." /M. Sütcü

Evet, neredeydik, elin Fransızı müslüman kardeşlerimizi iliklerine kadar sömürürken neredeydik? Ah be kardeşim, zannetmeki biz de gaflet içindeydik, zevkü sefadaydık. Zannetme! Biz de kendi derdimizdeydik.,, Biz de kendi derdimizdeydik..

Kardeşimizin videoda okuduğu ayeti kerimelerin yerleri ve Türkçe mealleri de aşağıda.

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAHIN ADIYLA

2/120 - DINLERINE UYMADIKÇA YAHUDILER DE HIRISTIYANLAR DA ASLA SENDEN RAZI OLMAYACAKLARDIR. DE KI: DOĞRU YOL, ANCAK ALLAH'IN YOLUDUR. SANA GELEN ILIMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, ANDOLSUN KI, ALLAH'TAN SANA NE BIR DOST NE DE BIR YARDIMCI VARDIR. (Bakara Suresi - 120. ayet)

5/51 - EY IMAN EDENLER! YAHUDILERI VE HIRISTIYANLARI DOST EDINMEYIN. ZIRA ONLAR BIRBIRININ DOSTUDURLAR (BIRBIRININ TARAFINI TUTARLAR). İÇINIZDEN ONLARI DOST TUTANLAR, ONLARDANDIR. ŞÜPHESIZ ALLAH, ZALIMLER TOPLULUĞUNA YOL GÖSTERMEZ. (Maide suresi -51. ayet)

Belli ki kardeşlerimiz gelen yabancı beyaz adamı bir misyoner zannediyor ve kendi düşüncelerince belki de gelenin getirdiğinden Allah'ın kitabına, Kur'an'a, Mucüzül Beyan'a sarılıyorlar. Yüzüne karşı Allah'ın değişmez ve değiştirilemez kelamını okuyorlar. Ne iman! Bir de bakıyorlar ki o da müslüman. 

Sadakallahülazim. (İşittik, teslim olduk, tasdik ettik ve şahit olduk ki) Azim olan, azamet sahibi  olan Allah doğru söyledi, doğruyu öğretti, bize doğruyu bildirdi.

Allah'ım mahşerde hamd sancağı altında toplanacak müslümalardan olmayı bizlere de nasib et, Allah'ım ümmeti Muhammed'i livaülhamd altında toplamadan önce şu dünyada da bir sancak altında toplamanı niyaz ederiz, manevi bir sancak dahi olsa toplamanı... Güneşin doğup battığı her beldedeki her bir müslümanın kalbinin bir atmasını, birliğini ve beraberliğini lütfet YaRabbi. Şüphesiz kalpleri ısındıran ve birleştiren Sensin, kalplerde olanı da yalnız Sen bilirsin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...