3.12.10

Hadis Programı

Burada güzel bir çalışma var. Program belirlediğiniz aralıklarla Hadis-i Şerif ya da vecize gösteriyor. Programı çalıştırıp gösterme aralığını ayarladığınızda belirttiğiniz dakika aralıklarıyla bir Hadis ya da  bir Vecize gösterecektir, isterseniz sadece Hadis ya da  sadece Vecize göstermesini sağlayabilirsiniz. 

Ben de böyle bir program yazmayı istemiştim, bu nedenle bu programın nasıl olabileceği hakkında önceden biraz düşünmüşlüğüm var. Böyle bir program yazmayı ya da geliştirmeyi isteyebilecek değerli kardeşlerime programın nasıl iyileştirilebileceği konusunda naçizane birkaç önerim olacak.

Aşağıda yazılanları okumadan önce programı indirip çalıştırmanızı tavsiye ediyorum.

- Mouse imleci form üzerine geldiğinde formun kapanmasını engellerseniz kullanıcı hadis okurken biden formun kaybolması sorunu çözülür. Bu şu an için gerçekten önemli bir gereksinim. Bunun dışında yazacaklarım biraz daha düşük öncelikli gereksinimler olacak.

-Form biraz daha yavaş çıkarsa daha güzel olabilir.

-Formun saydamlığı ekranda belirmeye başladığında 0 dan 100 e doğru 1 saniye içerisinde kademeli olarak çekilirse güzel bir belirme görüntüsü elde edilecektir.

-Kullanıcı ayarlar bölümünden formun boyutunu, arkaplan rengini, içeriğin yazı karakterini, rengini ve boyutunu ayarlayabilir, bu sayede kişiselleştirilebilir bir program olacaktır.

-Formun ekranda belireceği yer kullanıcı tarafından ayarlanabilir. 

-Programa Allah'ın güzel isimleri de eklenebilir. (Bu ayrıca bir program da olabilir. Bu konudaki fikir ve henüz tamamlanmamış çalışmalarımı dileyenle paylaşabilirim.)

-http://www.muhaddis.org/ adresinden yaklaşık 6000 hadisten oluşan kütüb-i sitte hadislerine ulaşabilirsiniz. (Burada txt formatında bir veri tabanı var, bunu alanların arasındaki '|' karakterini access'e tanıtarak access deki sihirbaz ile çevirebiliyorsun. Bende çevrilmiş hali var dileyene ulaştırabilirim).


3 yorum:

  1. http://www.ndemir.com/projelerim-my-projects/nur-vecize
    Adresinden 3.0 versiyonunu yeni birçok özlliği ile indirebilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  2. http://www.mademir.com/2011/10/nur-vecize-30-surumu-ckt.html

    Evet gerçekten çok güzel ve faydalı bir program. Bu yazının başındaki linkten de programın güncel versiyonunun indirilebileceği orjinal sayfaya erişilebilir, sizin verdiğiniz linkten de erişilebilir. Böyle güzel program ve çalışmaların çoğalması ve yaygınlaşması en içten dileğimiz.

    YanıtlaSil
  3. merhaba, programa ulaşılamıyor bir bilginiz var mı acaba?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...