24.12.10

Türkiye - İngiltere Beyin Seferleri



Geçenlerde bir İngiliz gazetesi İngiltere'nin  ekonomik açıdan duraklamasını anlatırken yoğun kar yağışından aşırı derecede etkilenen bir İngiliz havaalanıyla Atatürk Havaalanı'nı karşılaştırmış, onlar yükseliyor, biz ise duraladık gibilerinden bir yazı kaleme almış. Duraklamayı yavaşlatacak ya da tersine çevirecek taze kanı nerede arayacaklarını çok iyi biliyorlar. Tıpkı 60'larda Almanya'nın çok iyi bildiği gibi. (Bakın altta posta kutuma düşen bir iletiyi sizinle paylaşıyorum)


Taze kanı, üretken beyinleri ülkelerine çekebilmek için çalışıyorlar. Öbür taraftan Tübitak da beyin göçünü tersine çevirmeye yarayacak bir takım tedbirler almaya başladı. Umarım bu çalışmaları artarak devam eder. Örneğin yurt dışındaki araştırmacılara ülkemize dönmeleri halinde 2.750 TL'lik karşılıksız burs vereceklerini bu akşam haberlerde izledim. Sevindirici bir gelişme.

Tübitak ne kadar özendirirse özendirsin, iş insanların zihninde bitiyor. Son söz: Bu toprakların ekmeğini yiyip suyunu içtiysen, alfabeyi bu topraklarda söktüysen, toprağına vefa gösterip; anlının terini de bu topraklara akıtacaksın.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İngiltere Başkonsolosluğu ve ODTÜ Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi İşbirliğinde Düzenlenecek “İngiltere’de Oyun Sektörü ve Yatırım Fırsatları” Semineri’ne (Seminar on Computer Games Industry and Investment Opportunities in England) Davetlisiniz!


5 Ocak 2011, Çarşamba günü saat 10:00-15:00 arasında ODTÜ Teknokent İkizler Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek seminerde İngiltere’nin en büyük dijital teknolojiler ve oyun  teknoparkının da içinde bulunduğu oyun kümelenmesinden temsilciler, İngiltere Başkonsolosluğu temsilcileri ve Turkcell’den yetkililer Türkiye’de dijital teknolojiler ve oyun alanında faaliyet gösteren firma ve kişilerle buluşuyor...

İngiltere’nin oyunla ilgili en önemli yapısı olan Digital City’nin (http://www.thedigitalcity.org/) CEO’su Mark Elliot’ın oyun sektörü ve işbirliği olanları ile ilgili bilgi aktaracağı ve İlgiltere’de yatırım olanaklarının tartışılacağı bu etkinlikte sektörün tüm paydaşları ile bir arada olmayı diliyoruz.


TARİH/ DATE: 05.01.2011
YER/PLACE: ODTÜ TEKNOKENT İKİZLER BİNASI
SAAT/HOUR: 10:00-15:00


KONFERANS PROGRAMI/ CONFERENCE PROGRAMME
10:00- 10:15
Açılış Konuşması/ Openning Speech

Mustafa İhsan KIZILTAŞ - ODTÜ Teknokent Genel Müdürü
10:15-11:00
İngiltere’de Yatırım Olanakları

Taçlan TOPAL - İngiltere Başkonsolosluğu Yatırım Müdürü
11:00- 11:45
Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Trend: Social Gaming

Sertaç PIÇAKÇI - Turkcell, Social Community Services, Social Games
11:45- 12:30
Öğlen Yemeği/ Lunch
12:30- 13:30
The Computer Games Industry In North East England And Industry Conditions And Opportunities In The World Market

Mark SOUTH - Senior Digital Industry Specialist, One North East 
13:30- 15:00
From Garages To Global: How Digital City Can Help You Make Fly

Mark ELLIOT- Business Director, Digital City


LCV: Katılımlarınızı lütfen 31 Aralık 2010 tarihine kadar bildiriniz.
Emek Kepenek
            0312 210 64 00-134
            emek.kepenek@metutech.metu.edu.tr


Saygılarımızla,


Ortadoğu Teknopark A.Ş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...