26.7.12

Arakan'da Müslümanlara Zulüm-Katliam-İşgence



Arakan’da 3 Haziran 2012 günü başkent Akyab’dan Maungdav şehrine gitmekte olan 10 Arakanlı Müslüman’ın Budist fanatiklerce katledilmesi akabinde yüzlerce Müslüman bu saldırıyı protesto etmek için Maungdav şehrindeki MerkezCamii’nde toplandı. Bu hareketi kendi varlıklarına tehdit olarak kabul eden Budist fanatikler ve Burma polisi, Müslümanlara saldırdı ve çıkan çatışmada çok sayıda Müslüman yaralandı ya da şehit edildi. Burma polisi gösteriyi devlete karşı bir ayaklanma olarak nitelendirdi ve olaylara karışan Müslümanların cezalandırılması emrini verdi. Budist fanatikler ve Burma polisi, Müslüman köy ve kasabalarına baskınlar düzenlemeye başladı.

Bölgede haziran ayından bu yana 1.000’den fazla Arakanlı Müslüman hayatını kaybetti, 90.000’den fazla Müslüman da evsiz kaldı. Dört milyona yakın Arakan nüfusu sınır dışı edilme, evlerine baskın düzenlenmesi, evlerinin yakılması vb. şiddet olayları ile karşı karşıya.
Arakan’dan kaçan çok sayıda mülteci 40’lı yıllardan bu yana komşu ülke Bangladeş’teki kamplara sığınıyor. Ancak tahayyüllerin ötesinde olumsuzluklar barındıran bu kamplarda yaşam, Arakanlı Müslümanların geleceğe dair umutlarını tüketiyor. Uzun süredir bu kamplardan birinde kalan 75 yaşındaki Kala’nın dilinden dökülen “Bizi bütün acılarımızdan kurtaracak olan ölümü bekliyoruz.” sözü bu durumun en açık yansıması. Daha da trajik olan durum, Bangladeş haziran ayından bu yana ülkeye sığınan mültecileri kabul etmiyor, hatta daha önceki dönemlerde Bangladeş’e sığınan mültecileri geri gönderiyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Arakan’dan komşu ülkelere sığınan mültecilere yönelik yardımlarımız sürüyor. Arakanlı kardeşlerimize destek olmak için:www.ihh.org.tr

Ayrıca bu adresten de bilgi alabilir tıkladığınızda açılacak sayfanın sağ üst kısmında gözükecek bağış kutucuğunu kullanarak bağış yapabilir ve zulüm altında ezilen müslüman kardeşlerimize yardımda bulunabilirsiniz:
"Ben Ne Yapabilirim? Nasıl Kardeşime Yardım Ederim?" Derseniz:


https://secure.ihh.org.tr/?language=tr  adresinde İHH aracılığıyla kredi kartınızla online bağış yapabilirsiniz. (Not: SSL Sertifikası ile bir güvenlik önlemi aldıklarından dolayı bir linke tıkladığınızda ilk anda bir güvenlik uyarısı gözükecektir, bu sizin güvenliğiniz içindir, bu uyarıda gönül rahatlığıyla "Yine de Devam Et" butonuna basabilirsiniz. Bir bilgisayar mühendisi olarak söylüyorum, bunda ihh.org.tr sitesi için hiçbir sakınca olmaz.)
Ayrıca İHH'nın bankaların pekçoğunda kurumsal tahsilat ekranı var. Bir bankaya gidip İHH'ya bağış yapmak istiyorum derseniz, açıklama kısmına da "Arakan Müslümanları için" yazdırırsanız, hiçbir havale eft vs. masrafı ödemeden doğrudan bağış yapabilirsiniz. İHH için havale masrafı olmadan kurumsal tahsilat ekranı ile bağış yapabileceğiniz bankalar: Ziraat Bankası, VakıfBank, Türkiye Finans, AlbarakaTürk, KuveytTürk 
Aynı şekilde Deniz Ferneri Derneği'nin de tahsilat ekranları mevcut. Deniz Feneri Derneği'nin Tahsilat Ekranlı Bankaları:
T.C. Ziraat Bankası
Halkbank
Türkiye Finans Katılım Bankası
Vakıfbank
Kuveyt Türk Katılım Bankası
Albaraka Türk Katılım Bankası
Bank Asya
Yukarıda yer alan bankaların şubelerine gidip Deniz Feneri'ne bağış yapacağınızı belirterek, masraf ödemeden, hesap numarası vermeden bağışınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Bu iki kuruluş önceki yıllarda da Arakan müslümanları için çalışmışlar ve çalışmalarına devam ediyorlar, bu nedenden olsa gerek diğer yardım kuruluşlarına göre daha hızlı bir şekilde bağış toplamaya başlamışlar. Diğer derneklerden de bağış çağrıları geldikçe inşallah paylaşacağız. Ayrıca konu ile ilgili videoların olduğu bir yazı daha paylaşacağız.

Cansuyu Derneği'nin de bölgede çalışmalar yaptığını kendi internet sitesinden olmasa da facebook üzerinden görebiliyoruz. Bu dernekten de telefonla bilgi alınabilir kanaatindeyiz.




Arakan Raporu için:


Online Bağış Yapmak İçin:





SMS ile 5 TL bağışlamak için:

Arakan yazıp 3072'ye göndererek müslüman kardeşlerimize 5 TL'lik yardıda bulunabilirsiniz.(İHH kanalıyla)

"Arakan" yazıp 5601'e SMS göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz. (Diyanet Vakfı Kanalıyla)


Şu yazıya da bakabilirsiniz:




"Müslüman'ın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir!"
(Hz. Muhammed(s.a.v.))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...