8.6.14

Halk İçinde Hakla Olma 2 - Hafi Zikirde(Tesbihatta) Başka Bir Sayma Metodu

Halk İçinde Hakla Olma 1 - Hafi Zikirde Sayı, Akıldan Saymak için Bir Yöntem yazısında önerilen yöntemin bir değişiği şu şekilde uygulanabilir.


Bir öğrenci yurdu hayal edin. 

Bu yurdun en alt katında bir kapısının olduğunu, kapının sağında ve solunda ise birer pencere olduğunu hayal edin. Giriş katının üstünde ise her katta üçer pencerenin olduğu üç kat hayal edin. Her bir pencere bir odaya ait ve her bir odanın içinde üç ilim talebesi kalıyor.

Gecenin karanlığında yurdun  tüm ışıkları sönük. Hiçbir pencerede ışık yok. 

Ve, sabah namazı vakti geliyor. Evet namaz vakti geldi, zikir başlıyor. 

En üstte sağdaki odanın talebeleri namaza kalkıyor
  1. SubhanAllah
  2. SubhanAllah
  3. SubhanAllah
Üç ilim talebesi de  namazlarını kıldı. Odanın ışığı yandı. Oda aydınlandı. Pencereden beyaz-sarı karışımı nurani bir ışık saçılıyor.

Şimdi onun hemen yanındaki, solundaki diğer odanın talebeleri namaza kalkıyor
  1. SubhanAllah
  2. SubhanAllah
  3. SubhanAllah
Onlar da zikirlerini eda etti. Nurları yandı.

Daha sonra onun yanındaki oda uyanıyor. Üç kere, SubhanAllah, SubhanAllah, SubhanAllah. Zikirleri bitti, ışıkları-nurları yandı, görülüyor.

Üst kat bitti, bir alt katta en sağdaki odaya geçiyoruz.
  • SubhanAllah, SubhanAllah, SubhanAllah
  • SubhanAllah, SubhanAllah, SubhanAllah
  • SubhanAllah, SubhanAllah, SubhanAllah
Üstten ikinci katın da ışıkları sağdan sola teker teker yandı. 

Bir alt kata geçtik. Oradakiler de teker teker nurlandı.

Son olarak en alt kata, kapının olduğu, kapının sağında ve solunda iki pencerenin olduğu kata geldik. Buradaki talebeler de kalkıyor.

Önce sağdaki oda. SubhanAllah, SubhanAllah, SubhanAllah. Sağdaki odanın penceresi nurlandı. Şimdi kapının diğer tarafındaki, soldaki oda. SubhanAllah, SubhanAllah, SubhanAllah. Orasıda nurlandı.

Tüm bina nurlandı.  33 defa zikrimizi eda etmiş olduk.

Her üç katta üç oda, her odada üç talebe var. En altta, kapının olduğu katta iki oda var, toplam 33 eder.

Allah kabul etsin.

En son olarak nurlanan binanın kapısında "Lailaheillallah Muhammedurrasulullah" diyerek kapıdan aklen girebilir ve nura gark olduğumuzu aklen tahayyül edip kalben hissetmeye çalışabiliriz. O nurların kalbimize aktığını, bir şelale gibi kalbimize akarak dolduğunu hayal edip hissetmeye çalışabiliriz.

Ya da zikre devam ederiz, Elhamdülillah, AllahuEkber, Lailaheillallah gibi mübarek zikirler için yurdumuz teker teker namaza kaldırıp nurlandırabiliriz. 

Bu bina bir yurt olabileceği gibi bir köşk de olabilir. Girişinde bir kapının ve iki pencerenin olduğu, onun üstünde de üçer pencerenin olduğu üç kata sahip bir köşk. Bu köşkün bir cennet köşkü olduğunu da hayal edebilirsiniz.

Birkaç denemeden sonra alıştığınızı ve çok kolay bir şekilde yaptığınızı göreceksiniz. Allah insana hayal etme kabiliyetini bahşetmiş, Elhamdülillah. Hayır yönünde kullanma lazım.

Gözünüz kapalı olarak hayal edebileceğiniz gibi alıştıkça ya da yapabiliyorsanız baştan itibaren gözünüz açık da bu tabloyu hayal edip bu metodu uygulayabilirsiniz.

Efendimiz (asm) bir Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyuruyor : “Allah’ın kulunu sevmesinin belirtisi, Allah’ı anmayı sevmektir. Allah’ın kula buğz etmesinin belirtisi ise, kulun Aziz ve Celil olan Allah’ı anmaktan hoşlanmamasıdır.” (Câmiü’s-Sağîr, 3/1182.)

Bir hadis-i kudsîde ise Cenâb-ı Hak şöyle buyuruyor: “Kulum! Sen Beni yalnızken anarsan, Ben de seni yalnızken anarım! Sen Beni bir topluluk içinde anarsan, Ben de seni onlardan daha hayırlı ve daha büyük bir topluluk içinde anarım!”

Hayırlara vesile olması niyazıyla.

Allah'a emanet olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...