24.8.11

Kadir Gecesi ve Kadir Gecesinden Nasibim

Kadir gecesi tartışmasız bir şekilde Allah'ın müslümanlara verdiği büyük nimetlerden.

Bu geceyi nasipsiz geçirmekten Allah'a sığınırım.

Bu gece  namazdan bir nasibim, Kuran-ı Kerim'den bir nasibim, duadan bir nasibim, sadakadan bir nasibim, oruçtan bir nasibim, sılayı rahimden bir nasibim, zikrullahdan bir nasibim olsun isterim.

Ahirette; "Ah keşke şu geceyi daha iyi geçirseydim, daha güzel ihya etseydim, ne kadar da boş işlerle uğraşmışım da, bana sonsuz fayda verecek işleri aksatmışım" derken pişmanlığımızın çok fazla olmaması için kadir gecesinin kıymetini iyi anlayıp sevaplı işlere dört kolla sarılmak lazım. 

1000 aydan, 30000 günden daha hayırlı bir gün. Bir ömrü bir güne sığmış, bizleri bekliyor..

Kadir Gecesinde Namazdan Nasibim

Kadir gecesinde namazdan nasibimi en güzel cemaatle namaz kılarak alabilirim. Cemaatle kılınan namazlar içinde de nasibimi en güzel farz namazında saf tutarak alabilirim, namazda zammı sure olarak Kadr suresini okuyarak alabilirim.

Kadir Gecesinde Kuran-ı Kerim'den Nasibim

Kadir gecesi Kuran-ı Kerim'den nasibimi Kadr Suresini çokça okuyarak alırım. Anlamını araştırarak, düşünerek, tefekkür ederek, hissederek alabilirim.

Daha büyük ve net görmek için üzerine tıklayın
"İnnaa enzelnâhü fî leyletil kadr. Ve maa edrâke mâ leyletül kadr. Leyletül kadri hayrün min elfi şehr. Tenezzelül melâiketü verrûhu fîhâ biizni rabbihim.Min külli emrin selâm.Hiye hattâ matla'ıl fecr."

(*) Şüphesiz, biz onu (Kuran'ı) kadir gecesinde indirdik(*).Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! (*) Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır (*) Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner (*) O gece, tan yerinin agarmasına kadar bir esenliktir.

Kadir Gecesinde Duadan Nasibim


"Allahumme inneke afuvvun kerîmun tuhibbul afve fa'fu annî."

Anlamı: Allah'ım, şüphesiz sen affedicisin, ikram sahibisin, affetmeyi seversin, beni affet." (Tirmizi, Daavat, 12).

Kadir Gecesinde Sadakadan Nasibim

Kadir gecesinde sadakadan da nasibimi almalıyım. En azından, cep telefonumla Afrika'da açlık ve kıtlık ile mücadele eden müslüman kardeşlerime sadece bir mesaj ile yardım edebilirim. Gecenin bereketinden daha fazla istifade etmek için daha çok cebimden vermek isteyerek online bağış yöntemiyle de Afrika'ya yardım gönderebilirim. Ya da yakın zamanda yapacağım bir yardıma niyetlenebilirim, niyet sevabından istifade ederim.

Kadir Gecesinde Sılayı Rahimden Nasibim

Bu mübarek gecenin ilk saatlerinde, vakit fazla geç olmadan, en yakın akrabalarımdan başlamak suretiyle akrabalarımı arayarak sılayı rahim yapabilirim. Özellikle beni aramayan, sormayan ama ben aradığımda da kötü söz işitmeyeceğim akrabalarımı tercih edersem herkes için daha hayırlı olur. Beni aramayanı ararsam, zaten beni arayıp soranı aramaktan daha sevaplı bir iş yapmış olurum. (Not: Kötü söz işitme ihtimalim olan akrabamı ararsam ve kötü söz duyarsam belki ben de kendime hakim olamayıp karşılık veririm; günaha girerim, karşılık vermesem bile belki kalbimde kin ve nefret duygularının oluşmasına sebep olur, böyle bir gecede kalbimde kine ve nefrete yer vermek istemem, akrabam da mübarek gecede kötü konuşarak günaha girenlerden olur. Tüm bu nedenlerden dolayı kadir gecesi seni aramayan ama aradığında da sana kötü konuşmayacak akrabanı araman ve işe en yakın akrabandan başlaman herkes için hayırlı olur kanaatindeyim. )

Kadir Gecesinde Oruçtan Nasibim

Kadir gecesinde oruçtan nasibimi, sahur yapıp sahur bereketinden faydalanarak alabilirim. Bir bardak suyla bile olsa, özellikle bu gecede sahur bereketini kaçırmamakta fayda var. Niyetin de geceye denk getirilmesi ayrıca güzel olur.

Kadir Gecesinde Zikrullahdan Nasibim

Kadir gecesi çokça: Lailahe illallah diyerek, çokça Sübhanallah(Allah tüm noksanlıklardan uzaktır) diyerek,  çokça Elhamdülillah(Hamd Allah'a mahsustur) diyerek,  çokça AllahuEkber(Allah her şeyden büyüktür) diyerek,  çokça "la ilahe illallahu vahdehu la şerike leh lehü`l`mülkü ve lehü`l-hamdü ve hüve ala külli şey`in kadir." (Allah`tan başka ilah yoktur, O tektir, O`nun ortağı yoktur, mülk O`nundur, hamd O`na aittir. O, herşeye kadirdir) diyerek, çokça Subhanallahi ve bi-hamdihi, subhanallahi'l-azim (Allah'ı, ona hamd ederek tesbih ederim, büyük Allah'ı tesbih, ederim) diyerek, çokça "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azîm"(Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah’ın yardımıyla elde edilir) diyerek kadir gecesinden nasibimi alabilirim.

----------------------------------------

Kim bilir kadir gecesinde daha ne nasiplerimiz vardır, Allah hepimizi kadir gecesinden gönlünce nasiplenen bahtiyar ve şerefli kullarından eylesin, kadir gecesi bağışlananlardan eylesin, kadir gecesi derece derece yükselenlerden eylesin, kadir gecesini aç geçiren müslüman kardeşlerini hatırlayanlardan eylesin, kardeşinin derdiyle dertlenenlerden eylesin..

Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...