10.8.11

Somali'de Türk Uçağını Görünce Secdeye Kapandılar

  Türkiye'den yardım götüren uçakları, semalarında gören Somalilerin tepkisini Kızılay Başkanı anlattı: ‘Türk uçakları geliyor’ diye secdeye kapanıp, Allahu Ekber nidaları atıldı.

    Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, Somali'ye gönderilen ilk 2 kargo uçağının Somali'ye ulaştığını belirterek, uçakların Somali Havaalanı'nda görülmesiyle birlikte, Somalililerin secdeye yatarak 'Allahu Ekber' dediklerini anlattı.


       MÜSİAD'ın Gazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde konuşan Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, Somali'ye içinde yardım paketleri bulunan 2 kargo uçağının vardığını hatırlatarak, "Bu ekip, yola çıkan iki uçağımızı karşıladılar. Enteresan bir şey olmuş bu uçakların karşılanması sırasında. Genel müdür bana ağlayarak anlattı. Uçaklarımız görülünce 'Türk uçakları geliyor' diye insanlar secdeye kapanmışlar. Allahu Ekber nidalarıyla karşılamışlar uçakları. 'Türkler geldi kurtulacağız' diye. Geçmişimiz orada efsane idi. Şimdi de ülke olarak en büyük yardımı şu anda biz götürmek durumundayız. Bu yardımlar inşallah başka ülkelere de birer örnek teşkil ederler. Buradaki bu masum insanların ölümüne engel olmuş oluruz" diye konuştu.


      İnsani yardımların oradaki insanlar tarafından bu şekilde karşılanması gerçekten çok anlamlı, çok duygu yüklü bir olay. Bölgeden diğer yabancı ülkelerin ve kuruluşların bizim kadar fedakar olmadıklarına, bizim kadar gayretkeş olmadıklarına dair haberler alıyoruz, gayrimüslimlerden bazıları güvenlik endişeleriyle daha pasif hareket ediyorlarmış. Burada üstümüze düşen görevi büyük bir gayretle yapmamız boynumuzun borcu. Orada bulunan, Türk milletini ve müslümanları temsil eden yardım görevlileri canları pahasına, insanlar açlığın ortaya çıkarttığı hastalıklardan ölmesinler diye çalışıyorlarsa, bizler de elimizden geldiği kadar bu insanlara ulaşacak ayni ve nakdi yardımlarda bulunmalıyız. 


       Bir Hadis: Ebu Hureyre (r.a.):"Hz. Peygamber (s.a.v): " Kim helal kazançtan bir hurma değerinde bir sadaka verirse, şüphesiz ki, Allah onu canu gönülden kabul eder. Allah sadece helali kabul eder. Sonra Allah bu kabul ettiği hurma değerindeki sadakayı dağ gibi oluncaya değin sizin küçük bir tayı büyütüp beslediğiniz gibi büyütüp geliştirir" buyurdu." demiştir.


Somali Yardımı Hesap Numaraları

Somali Yardımı SMS(Kısa Mesaj) Numaraları




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...