30.8.11

Ramazan Bayramı 2011 ve Afrika


Ramazanın gittiğine mi üzüleyim, bayramın geldiğine mi sevineyim, bilemiyorum..

Oruç vazifemiz bitti, inşallah bayramı yaşayacağız, umarım dünyadaki kulluk vazifemiz bittiğinde de bayramı yaşayanlardan oluruz.

İçtimai (toplumsal) hayatın en canlı olduğu günler malumunuz bayram günleridir. Toplumun nabzı hızla atarken her bir birey, damar çeperlerine çarpışını bayram günlerinde daha bi sert hisseder. Devinim içinde gündem yaratıp dünya vücudunu, bir akyuvar misali hastalıktan temizlemek herhalde bayram günü yapılabilecek en güzel işlerden biri olur. 

Dünya vücudunun, islam toplumunun bir organı olan Afrika'daki, Somali'deki hastalığın adı açlık!

O halde bayramda, Afrika'daki açlıktan ve oraya yardım etmemiz gerektiğinden fırsat buldukça bahsedersek hayırlı bir iş yapmış oluruz. 

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu, Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun.

Bir Hadis:

Numan b. Beşir (r.a)’dan, Rasulullah (s.a.s)’in şöyle buyurduğu rivayet olunmuştur:
«Bütün mü’minleri biribirlerine merhamette, sevgide, lütuf ve güzel muamele hususlarında sanki bir vücud gibi görürsün. O vücudun bir organı hastalanınca, vücudun öbür organları biribirlerini hasta organın sancısına uykusuzlukla, sıcaklıkla ortak olmaya çağırırlar.»
(Buhari)

(Not: Bu arada akyuvar demişken, lökositin(akyuvar) bakteriyi kovaladığı bir video var, çok hoş, Allah'ın kudretinin mikro alemden bir yansıması, insanda hayret uyandıran bir video, onu da en kısa zamanda burada paylaşmayı düşünüyorum.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...