4.9.11

Dini Hediye ve Hediyeleşmek


Hediyeleşmek peygamber efendimiz tarafından tavsiye edilen çok güzel bir davranış. Özellikle bu hediyeler insanın işine yarayacak faydalı şeyler olduğunda ayrı bir güzellik ortaya çıkıyor. Her halde bu devirde normal şartlar altında yaşayan bir insana verilebilecek en güzel hediye; kişiye en fazla faydayı sağlayacak, insanın sadece bu dünyasını değil ahiretini de imar edecek, onaracak, ihya edecek dini içerikli hediyelerdir. Örneğin bir kitap, bir kartela, bir Kuran-ı Kerim, bir namaz hocası kitapçığı..

Verilecek hediye kişinin yapısına ve tercihlerine göre seçilmeli, takdim ederken de yine bu eksenden uygun cümlelerle takdim edilmeli.

Ramazan ayında Kocatepe Cami'sinin avlusunda düzenlenen kitap fuarında, bir standın önünde kitap bakarken bir konuşmaya şahit oldum. Bir müşteri oradan ayrılırken, kasadaki stand görevlisine başka birisi, ayrılan müşteriyi göstererek, "Bu da kim?" diye sordu, stand görevlisi ".. Bey, işi gücü kitap dağıtmaktır, öğrencilerine falan sürekli kitap dağıtır, toplu kitap alır, hatta kendisi dağıtmak üzere kitap bastırır..." cihetinde sözler sarf etti. Yaptığı iş ne güzel bir iş. Gayret insandan, tevfik Allahtan.

Cuma Pazarlama adı altında satış yapan bir kuruluş (en az 40 sipariş almak kaydıyla) Elmalılı Hamdi Yazır mealini tanesi 1,25 TL'den  insanların istifadesine sunuyor. Ben henüz sipariş edip incelemedim ama en kısa zamanda sipariş etmeyi düşünüyorum, Cuma Pazarlama'nın kendi sitesinde yapılan yorumlar olumlu yönde..

Bir de yurt dışında o bölgenin diliyle basılan takvim, kitapçık vb. dağıtım hizmetleri var, bunlar da çok güzel. Örneğin 1,5 TL'ye Rusca takvim bastırıp Balkan ülkelerinde insanlara ulaşmasını sağlayabiliyorsunuz. Ya da Arjantin'de islamı anlatmaya,öğretmeye yaymaya çalışan insanların faaliyetleri mevcut, bir şekilde bu faaliyetlere de destek verilebiliyor..

İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmazsınız buyuruluyor. Birbirimizi nasıl seveceğimizin yolu ise bir başka hadis-i şerifte gösteriliyor: Hediyeleşin ki birbirinizi daha çok sevin..


Hediyeleşme şuuru ile irşat ve tebliğ şuurunun bir araya gelmesinden güzel bir sinerji doğar kanaatindeyim. Allah bizleri hediye almaktan da vermekten de mahrum etmesin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...