11.1.12

Anayasada Değişiklik Önerisi (Madde 58)

Mevcut anayasanın 58. maddesinin aşağıdaki gibi değiştirilmesini öneriyoruz:

IX. Gençlik ve spor
A. Gençliğin korunması
MADDE 58 (Mevcut Durumu)—Devlet, istiklâl ve Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerin müsbet ilmin ışığında, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda ve Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı amaç edinen görüşlere karşı yetişme ve gelişmelerini sağlayıcı tedbirleri alır. Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.


Burada "benzeri kötü alışkanlıklar" ifadesi hangi kötü alışkanlıkları kapsamaktadır? Burası biraz genişletilmelidir diye düşünüyoruz.


IX. Gençlik ve spor
A. Gençliğin korunması
MADDE 58—Devlet, istiklâl ve Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerin müsbet ilmin ışığında, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı amaç edinen görüşlere karşı yetişme ve gelişmelerini sağlayıcı tedbirleri alır. Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar, her türlü bağımlılık, tefecilik, ahlaksızlık, zina ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır. 

Şeklinde değiştirilmelidir diye düşünüyoruz. Bu değişiklik önerisi ile amaçlanan devletin genel ev işletmeciliğini bırakmasıdır. Ayrıca bu maddenin mevcut durumundaki metinde gençlerin kumara karşı korunması için devletin gereken tedbirleri alacağı yazıyor ama ben bu tedbirlerin tam olarak alındığına inanmıyorum. 

http://yenianayasa.tbmm.gov.tr/ Adresini ziyaret ederek, karşınıza çıkan sayfada sağda yer alan menüden “Görüşleriniz” başlığını tıklayabilir, T.C. Kimlik Numaranızı girdikten sonra 4 bin kelimeyi aşmayan görüş ve önerilerinizi Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na iletebilirsiniz. 4 bin kelimeyi aşan katkılarınızı doküman olarak iletebiliyorsunuz.

(Gerekçeli) 1982 Anayasasını görüntülemek için tıklayın.

Gerçek bir demokrasi için gerçek bir anayasa şarttır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...