9.1.12

Faizsiz Emeklilik Sistemleri ve Avantajları

Özel bir bireysel emeklilik sistemine girmek istiyorum ama faizli olduklarından dolayı giremiyorum diyorsanız, geleceğimi kurtarayım derken asıl geleceğimi sıkıntıya sokmak istemiyorum derseniz faizsiz emeklilik fonlarından yararlanabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla Türkiye Finans Garanti Emeklilik ile birlikte, Albaraka Türk'de Anadolu Hayat Emeklilik ile faizsiz emeklilik sistemleri üzerinden hizmet veriyorlar. Hem bu sistemlerde gelir vergisi yönünden de bir avantaj yaşıyorsunuz.

Türkiye Finans'ın bireysel emeklilik sistemini bu linkten ve bu linkten inceleyebilirsiniz. Size en yakın şubeye giderek bilgi alabilirsiniz.

Aşağıda Türkiye Finans'ın Bireysel Emeklilik Sistemine Ait bilgiler bulunmaktadır. Kaynak linki için tıklayın


BES Nedir?

Son dönemlerde adını sıkça duymaya başladığımız Bireysel Emeklilik Sistemi, ülkemizde kamu sosyal güvenlik reformunun bir parçası olarak 7 Ekim 2001 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Yapılan mevzuat çalışmaları ile sistemin etkili bir biçimde uygulanabilmesini teminen gerekli olan idari ve hukuki çerçeve çizilmiş, 27 Ekim 2003 tarihinde bireysel emeklilik sisteminin başlamasıyla birlikte emeklilik şirketleri faaliyete geçmiştir.
Kısaca BES olarak adlandırılan Bireysel Emeklilik Sistemi, insanların gelir elde ettikleri dönemlerde tasarruf yapmalarını ve bu birikimlerle emeklilikte gelir elde etmelerini sağlayan, fonların profesyonel portföy yönetim şirketleri tarafından yönetildiği, devlet tarafından da vergi avantajlarıyla desteklenen bir sistemdir. Bireylerin sisteme giriş tarihinden itibaren en az on yıl sistemde kalmak koşulu ile 56 yaşını tamamladıktan sonra emekliliğe hak kazandığı bu sistemde, oluşan tasarrufların emeklilik maaşı veya toplu para şeklinde geri ödenmesi sağlanmaktadır.
Kamu Sosyal Güvenlik Sistemi’nin alternatifi değil tamamlayıcısı olan BES, bireylerin mevcut sosyal güvenlik kuruluşlarında üyeliklerinin devam etmesine engel olmamakta, bu kurumlara karşı sorumluluklarında da herhangi bir değişiklik meydana getirmemektedir. Bireysel Emeklilik Sistemi'ne giren kişi aynı zamanda herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna da dahil ise, ilgili sosyal güvenlik kuruluşuna prim veya aidat ödemeye devam etmektedir. Bireysel Emeklilik Sistemi, kişilerin sosyal güvenlik kurumlarından alacakları emekli maaşı yanında ek olarak ikinci bir emeklilik geliri sağlayan bir sistemdir. Ülkemiz için uzun vadeli fon kaynağı oluşturan BES, ilerleyen dönemlerde özel kesime borç bulabilme imkanı tanıyacak ve aynı zamanda finansal piyasaların derinleşmesine de katkı sağlayacaktır.

Verginin de avantajı olur mu demeyin!

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde ödeyeceğiniz her katkı payı size vergi indirimi olarak dönecektir.

Verginin Avantajını Kullanmak Çok Kolay!

Bireysel Emeklilik Sistemi, başka hiçbir yatırım aracında bulunmayan vergi avantajlarına sahiptir.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde yaptığınız aylık ödemeleri ücretli çalışan iseniz; ödediğiniz ayda aldığınız brüt maaşın, serbest meslek sahibi iseniz; yıllık gelirinizin %10'unu ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmamak üzere gelir vergisi matrahınızdan indirebilirsiniz.



omekÖrneğin, müşterimiz Sayın Aydemir, ayda 300 TL katkı payı ödemektedir. Sayın Aydemir'in vergi dilimi %27'dir. Bu durumda Sayın Aydemir'in cebinden ayda sadece 219 TL çıkacak, yani Sayın Aydemir 81 TL'lik vergi avantajından faydalanacaktır.
Unutmayın, eğer eşiniz için de katkı payı ödüyorsanız, onlar adına da söz konusu vergi avantajından yararlanabilirsiniz.

Bankanın müşterilerine sunmuş olduğu Bireysel Emeklilik planlarında yer alan fonların %100’ü faizsiz kazanç sağlayan Gelire Endeksli Senet (GES) içermektedir. GES’ler faizsiz yatırım aracı olarak devletin piyasaya sürdüğü kurum gelirlerinden GES sahibinin pay aldığı senettir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...