9.1.14

Devlet Yönetiminde İnovasyon - Elektronik Suç Duyurusu ve Elektronik İhbar

Devlet Yönetiminde İnovasyon Kavramı başlığı altında, devletimiz ve milletimiz için faydalı olabileceğini düşündüğümüz bir öneri sunmak istiyoruz.

E-devlet kapısı üzerinden elektronik imzalarını kullanarak avukatlar dava açabilmekte, dava dosyalarını görüntüleyebilmekte, vatandaşlar davalarını takip edebilmektedir. Bu noktada e-devlet üzerinden suç duyurusu neden yapılamasın sorusu akla geliyor.

Önerimiz, e-devlet sistemi üzerinden vatandaşların ihbar ve suç duyurusu yapabilmeleridir. Bu ihbar ve suç duyurularını yaparken varsa kanıt ve delil olabilecek dökümanlar elektronik ortamda sisteme yüklenebilmelidir. (Örneğin ses, video, fotoğraf dosyaları ya da farklı ofis belgeleri sisteme upload edilebilmeli)

İhbar ve suç duyurusu kavramı geniş bir kavram. Bu kavramın içine girenleri sıralayacak olursak: Cumhuriyet Savcılıklarını ilgilendiren suç duyuruları ve şikayetler(kadına şiddet, yolsuzluk vb.), Polisi ilgilendiren ihbarlar(narkotik, asayiş, terör, organize suçlar vb. konularda), Maliyeyi ilgilendiren ihbarlar(vergi kaçakçılığı, fiş kesmeme vb.), Belediyeyi - Zabıtayı ilgilendiren konular(kaldırım işgali, tabela kirliliği, kaçak yapılaşma, otobüs şöförü kural ihlali ihabarı vb.), Trafik polisini ilgilendiren ihbarlar (yolda yapılan hatalı sollama, kırmızıda geçme gibi kural ihlalleri, hatalı park vb. durumlar)

Bir ileri aşamada, isimsiz ihbar ve şikayetlerin yapılabileceği bir sistemin kurulması da gündeme gelebilir.

Tüm bunların e-devlet kapısı üzerinden devlete, devletin ilgili kurumlarına kolayca iletilebilmesi halkımızın yaşam standartlarını yükseltecektir kanaatindeyiz.

Bu konuda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, Büyükşehir Belediyeleri ve e-devlet teknik altyapısının sağlayıcısı konumundaki Türksat A.Ş birlikte çalışarak bu türden faydalı hizmetleri daha da çeşitlendirerek milletimize sunabilirler.

Detaylandırma faaliyetlerini icra koltuklarında oturan sorumlulara havale etmekle birlikte, milletimizin refah ve saadeti adına yukarıda çerçevesini kabaca çizmeye çalıştığımız hizmetleri devletimizden talep eder, bilgilerinize arz ederiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...