4.9.11

Hediye Kuran-ı Kerim Meali

Etrafınızdaki insanlara, mahallenizdeki camiye, Kuran kursuna, ya da bir derneğe  Kuran-ı Kerim Meali hediye etmek isterseniz bu adresten uygun fiyata toplu alım yapabilirsiniz.

Benim inceleme fırsatım oldu. Ebatları güzel, gelen koliyi açtıktan sonra bazı mealleri hediye etmeden önce ufak çapta elden geçirmek gerekebiliyor. Matbaa tozu ve kağıt kesilirken oluşan ufak pürüzler giderildikten sonra hediye edilirse daha iyi olur. Kapak kartonunun kenarlarını paketten çıkan bazı mealler için bantla güçlendirmekte fayda var. Meal içinde geçen Allah kelimeleri kırmızı basılmış ve gerçekten güzel olmuş, bu uygulamaya mealler içerisinde ilk defa bu mealde rastladım. Meal Elmalılı Hamdi Yazır'ın, ancak günümüz Türkçe'sine sadeleştirilmiş. Oldukça güzel ve akıcı bir üslubu var tavsiye ederim.

Birisinin mealleri, rahmetli babasının hayrına cami önünde Cuma'dan çıkan cemaate hediye ettiğine şahit oldum, yaklaşık 35-40 adet meal bir iki dakika içinde bitti, almak isteyip de alamayanlar oldu. Alanlar memnun kaldılar. Tabii insanlar ilk başta çekiniyorlar, acaba paralı mı diye, ancak hediye olduğunu söyleyince alıyorlar. Alıyorlar ancak, bu sefer de "acaba bu ne kitabı, aldık ama, içinde ne var" diye düşünen bakışlarla kitaba yaklaşıyorlar. Bu durum fazla uzun sürmüyor, Elmalılı Hamdi Yazır gibi herkesce itimad edilen birisinin meali olduğunu görünce rahatlıyorlar, seviniyorlar.

Ölmüşlerimizin ölüm yıl dönümlerinde (tabii dağıtmak için illa yıl dönümlerini beklemeye gerek yok, yıl dönümü sadece bir vesile) ya da herhangi bir zamanda; lokum, gülsuyu dağıtımının yanında dini yayın dağıtımı da yapılabilir. Dağıtılan yayınlar okundukça, dinlendikçe hem dağıtana hem de hayrına yapıldığı için, vesile olduğu için rahmetliye sadaka sevabı kazandırır.


ELMALILI M. HAMDİ YAZIR CEP BOY (9,5 cm. x 13,5 cm.)
2. HAMUR ENZO KAĞIT... ÖZEL MAT SELEFON KALIN KAPAK... 448 SAYFA... GÖZ YORMAYAN YENİ MİZANPAJ...SURE İNDEKSİ
ASGARİ SİPARİŞ 1 PAKET (40 ADET) TİR.

Ayrıca dini hediyeler vermekten, dağıtmaktan hoşlanıyorsanız Rusça ve Arnavutça Takvim Hizmeti yazısına bakmanızı öneririm.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı mealleri de hediye olarak verebilirsiniz.

Ayrıca Bakın : Dini Hediye ve Hediyeleşmek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...