23.8.12

1000 Kişilik Hesap




107 524 ABD Doları = 192 596,971 Türk Lirası

Bu faturadaki mebla ile 1000 Afrikalının göz ameliyatı yapılabilir ve gözleri görmeyen 1000 Afrikalının dünyası ışıkla doldurulabilir. (Bakın: ihh.org.tr denizfeneri.org.tr)

Kimse Amerikada mı yoksa Afrikada mı dünyaya geleceğini, zengin bir aileden mi yoksa fakir bir aileden mi olacağını seçmedi. Hayat kimseye bir emeğinin karşılığı olarak verilmedi. Şüphesiz tüm bunlar boşuna yaratılmadı. Baktığın zaman tabiatta hiçbir şeyin gereksiz ve abes olmadığını görürsün. O halde gelir dağılımındaki bu dengesizlik de boşuna değildir, gereksiz ve abes değildir. İnsanlar toprağın altına girinceye kadar kimin sabredip iyi işler yapacağı, ve kimin de; heva ve hevesine uyarak şımarıklık içinde bilinçsizce savrulacağı ortaya çıkarılacaktır. 



İstisnasız herkesin bedeni toprağın altına girecektir. Ölüm var, kimse inkar edemez. Sonra herkes ait olduklar, tek ve her şeye gücü yeten yaratıcısına dönecektir. Döndüğünde görecektir ki, dünya boşuna yaratılmamış, dünyadaki maldan ve eğlenceden istifade az bir yararlanmaymış ve pek de bir kıymeti yokmuş, nimetlerin, zinetlerin ve eğlencelerin aslı, dünya yaşamının bitmesinden sonraymış. 

Toprağın altında evinizi, arabanızı malınızı bulamazsınız, ancak yaptığınız iyi işleri bulabilirsiniz.

Elbette 1000 Afrikalı kardeşine vesile olan ile, bir gecede heva ve hevesinin 1000 de 1 ini dahi 100000 dolarlık eğlenceyle tatmin edemeyen bir bedbaht bir olmayacaktır. Olamaz. Elbette bunlar gereksiz ve abes değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...