24.8.12

Ehli Sünnet Video Sitesi Kurulması Hakkında


İnternet dinin yayılmasında büyük bir nimet. Bu nimetten istifade en çok müslümanın ve müminin hakkıdır. Ve istifadeye yine en çok müslüman ve mümin layıktır.

Çeşitli sitelerde dini videolar mevcut. 

Ancak bu video sitelerinde sizin izlediğiniz dini videoların yanında bir takım gayri ahlaki videolar, sapık itikatların propogandası mahiyetinde bir takım zararlı, küfür kokan tertipler de mevcut. Ve tavsiye edilen videolar başlığı altında müslüman bunlara maruz kalıyor. İçerisinde yalnızca ehli sünnet itikadı üzerine olan videoların konulacağı bir site gerekli.

Bu site internet üzerindeki ehli sünnete uygun ilmi ve islami videoların bir arada toplanacağı bir site olmalı, bu siteye girenler bu sitedeki videolarda konuşulan ve söylenenlerin dine uygun olduğundan emin olmalıdırlar. Bu sayede ilim daha hızlı ve daha sağlam bir şekilde yaygınlaşır. İnternetteki şeytanın fitne ve tuzaklarından da uzak durulmuş olunur.

Ayrıca bu sitede hiçbir reklam da yer almamalı. Bu siteden hiçbir şekilde para kazanılmamalı. Bu sayede insanların aklına gelebilecek bir takım şüphe ve vesveselerin önüne daha başlamadan geçilmeli.

Sitede cemaat, meşrep ayrımı yapılmadan ehli sünnet itikadı olan tüm hocaların videoları konulmalı. Buna benzer bir uygulama YouTube da  http://www.youtube.com/user/Ehlisunnetinsesi/feed  adresinde yapılmış ancak, videolar bittiğinde tavsiye videolar çıkıyor. Bu tavsiye videoları sözü geçen site kendisi bir program ile, bir algoritma ile kendisi belirliyor. Bazen son derece yakışıksız videolar tavsiye edilebiliyor. Dahası o videodan bir kareyi de gösterdikleri için son derece çirkin görüntülerle karşılaşma ihtimali var. Bu kardeşlerimizin yaptığı hizmet çok güzel, çok kıymetli. Allah onlardan razı olsun. İslamın hakikatlerini insanlara yaymanın gayreti içerisindeler. Yükledikleri videoların izlenmesi 400 bini geçmiş, 500 bine gidiyor. Çok büyük ve devam etmesi gereken bir hizmet. Ancak dedğim gibi bu hizmetin yanında müstaki bir sitenin de açılmasında büyük faydalar, yararlar var.

Öte yandan bu sitedeki videolar embed kodu kullanılarak başka sitelerde gösterilebiliyor. Ve şöyle de bir opsiyon var, dilerseniz tavsiye video gösterilmeyecek şekilde embed kodu ayarlayabiliyorsunuz. Bu şekilde tedbirler alınmak suretiyle faydalı videolar ayrı bir sitede derlenirse çok daha iyi olur. Hatta bu bir ihtiyaç, bir gerekliliktir kanaatimizce. Gerekirse tavsiye videolar site içerisinden olacak şekilde sözü edilen müstakil sitede ayrıca ayarlanabilir. Teknik olarak zor değildir. Bu ilim de mevcuttur, Elhamdülillah.

Konulara göre tertip de site için yapılabilecek bir çalışma olabilir. Örneğin sigara konusu, faiz konusu, zina konusu, günahlardan sakınma konusu, cennet bahsi vb.  Hatibe göre filtreleme özelliği, videonun uzunluğuna göre filtreleme yapabilme özelliği, videonun çözünürlüğüne göre filtreleme yapabilme özelliği vb. özellikler eklenebilir.

Ayrıca şu fonksiyon da siteye eklenebilir. Güvenilir kişilerden, belli düzeyde ilmi olan kişilerden bir teftiş kurulu oluşturulur ve sitedeki videolar bu kişiler tarafından güvenilir ya da uygun olarak işaretlenebilir. Bu sayede mevcut videoya kimlerin güvenilir dediğini de müslüman görür ve buna göre videosunu izler.

Böyle bir çalışma Diyanet İşleri Başkanlığınca da yapılabilir. Özel teşebbüs olarak da yapılabilir. Daha önceden de D.İ.B.'na bir takım öneriler bu site üzerinden getirilmişti. Buradan bakabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...