16.8.12

Ayasofya'da Kadir Gecesi

Nasıl ki ezan islamın şiarıdır, Ayasofya da fethin şiarıdır.

Ayasofya tekrar cami olmalı. Minarelerinden ezan-ı Muhammedi okunmalı.

Dün kadir gecesiydi. Kadir gecesinde açık camilerin listesi bu sitede yayınlandı. Ne kadar isterdik, o listede Ayasofya Camii'de yazsın.

Nasıl ki Sulatanahmet Camii bir zamanlar Ankara tarafından Asker Alma Dairesine çevrildi de, sonra tekrar camii yapıldı, neden Ankara tarafından müze yapılan Ayasofya da tekrar camii olmasın ki?

Şu anda müze olarak kullanılıyor. Turistler geliyor, geziyor. Sultanahmet şu anda camii olarak kullanılıyor. Buraya da turistler geliyor, geziyor. Cami ya da müze olması turistlerin gelip gezmesini etkilemiyor, etkilemez.

Hem belki bir kısmı insanların rahatca gezeceği şekilde bırakılır, belli günlerde hasırlarla kullanılır.

Umulur ki bir gayrimüslim Ayasofya'ya geldiğinde müslümanlığı görsün, Bir Olan Yüce Allah'a müslümanların nasıl ibadet ettiğini görsün. Hacı olmaya gelen bir gayrimüslim bakarsın müslüman olur.

Nasıl ki Ezan-ı Muhammedi'nin tekrar aslına dönmesine vesile olanlar unutulmadıysa ve hala hayırla yad ediliyorlarsa, eminim ki Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasına (inşallah) vesile olacak olanlar da hayırla anılacaklardır, ve unutulmayacaklardır.

Ayasofya Camii'nin tekrar ibadete açılması uluslararası bir törenle olmalı ve tüm dünyada haber olacak bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Bu vesileyle de İslam alemine beklediği, anlamlı bir mesaj verilmelidir. Bu mesaj için Ümmeti Muhammed 5 yıl öncesine göre daha hazırdır, ve inanıyorum ki daha layıktır. Ve önümüzdeki yıllarda da bu durumun daha da iyiye gideceğini umuyoruz ve tahmin ediyoruz.

Açılış töreni, İslam İşbiriliği Teşkilatı'nın(İİT) gerçekleştireceği 13. İslam Zirvesi'nde yapılırsa çok güzel olur.

Ayasofya kutsal emanetlerle açılmalı.  Böylece kutsal emanetlerin İstanbul'da olduğu, ve bundan sonra da  İstanbul'da kalacağı mesajı tüm dünyaya verilmelidir. 

Hatta Hacer-ül Esved'in Türkiye'deki parçalarının bir kısmı da tekrar camii olan Ayasofya'ya çeşitli ülkelerden gelen liderler tarafından yerleştirilebilir. 

Bu zatlar bu işe muktedir, yalnız öyle tahmin ediyorum ki, siyaseten bu tehir. 

İnşallah sadece iç siyaset olarak değil, başta dış siyaset sonra iç siyaset gereği olarak bu iş tehir ediliyordur. İnşallah muktedirlerin vizyonu böylesine çok yönlü ve çaplı bir siyaset yürütecek düzeydedir. Şanlı ecdadımız öyleydi. Eğer şimdikiler de öyleyse Suriye'nin demokratikleşmesinden sonra, seçimlerden önce, anlı şanlı bir törenle, Ayasofya Camii olacaktır, Allah'ın izniyle. Tahminlerimiz bu yönde.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...