4.8.12

Ramazan Kredisi Saçmalığı

Faiz almak da, vermek de, faizli bankada çalışmak da müslüman bir memlekette müslüman bir şahsiyete haramdır: Faizli kredi almak da, vermek de, muamelesini yapmak da haramdır. Bunu Allah ve Resulü böyle söylüyor. İslamın emri faiz almamak, vermemek ve muamelesini de yapmamaktır.

Gel gör ki son zamanlarda televizyonlarda bağışlayın saçmalık diyeceğim, bir kredi saçmalığı çıktı. Ramazan kredisi.

Faizli kredinin her türlüsü haramken, büyük günahken, büyük günahlardan bile büyükken, dini motifli reklamlarla müslümanlara kredi vermeye çalışmak ancak şeytanın aklına gelir.

Aynı zamanda bu teşebbüs kanaatimce müslümanlara da bir hakarettir. Bir müslümana Ramazan kredisi satmaya çalışmak, ona  "Sen faiz almanın da vermenin de haram olduğunu bilmeyecek kadar cahilsin" demek anlamına gelir. Zaten alan da en az, cahil olur.

Bayram kredisi de aynı şekilde. Bayram demek, müslümanların bayramı demektir. Müslümanlar Ramazanda günahlarından arındıkları düşüncesiyle bayram ederler. Bayram dini bir bayramdır, kredi bayramı değildir. Bayram kredisi vereceksen dini olmayan, adına bayram dedikleri bayramlar da var. Benim dini bayramımı haram kredinle kirletme.

Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktır Ramazan kredisi, Bayram kredisi. Derlerse ki sana ne, alan razı veren razı; bize düşen ancak bildiğimizi söylemektir.


Bir hadisi şerif meali:


Bir kötülük gördüğünde gücün yetiyorsa elinle engellemeye çalış. Buna gücün yetmezse dilinle engellemeye çalış. Buna da güç yetiremezsen kalbinle buğz et. Bu üçüncüsü imanın en zayıf noktasıdır.


Başka bir hadisi şerif meali:


Cabir (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) faiz yiyene, yedirene, faiz muamelesini yazan-yapan kimseye ve bu muamelenin şahitlerine lanet etti! ve ‘Onlar günahta eşittir!’ buyurdu”
(Müslim , Ebu Davud, Tirmizi )



Şu yazıya da bakabilirsiniz:
Bankada Çalışmanın İslamdaki Yeri - Hükmü - Durum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...