10.10.10

C# Uygulamasında Google Earth Kullanmak

Joseph Armbruster adındaki vatandaşın yazdığı, hem kendi sitesine hem de codeproject'e koyduğu uygulamanın linkini veriyorum. Bu olay, c# da hazır kütüphaneleri kullanarak üç beş satır kodla browser yapmanın verdiği sahte ama güzel duyguyu insana verir. Az emekle çok iş yaptığında fazla havalara girmemek lazım, diğer taraftan da böyle güzel bir uygulama varken Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok.


Bazı uygulamalar için faydalı olabileceğini düşünüyorum. Örneğin bir araç takip sistemi yaptığınızda bedava olarak Google Earth'ü kullanabilirsiniz. Gprs ile aldığınız 2 byte'lık koordinat bilgisini haritanın üzerinde yanıp sönen kırmızı bir nokta olarak doğrudan basabilirsin. Bu bir bitirme projesi olabilir. 

Yok ben Amerika'yı yeniden keşfetmek istiyorum dersen raster formatlarından birini ve vector formatlarından(Bak. GIS file formats) birini çözmelisin, data satın almalısın ve baya bi kod yazmalısın. GIS diye aratırsan konu hakkında bilgi edinebilirsin. En basit uygulamayı yapmak en az 4 adam/aylık bir maaliyet gerektirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...