15.10.11

Yetime Hizmet Ederek Fisebilillah Cihad Etmek

"Cihadı diğer ibadetlerden ayıran özellikler nelerdir?" diye soracak olursak ana başlıklar aşağıdaki gibi sıralanabilir.( Kaynak : Nur Vecize Programı)

a- Kur’an’ı Kerim’de en çok zikredilen ibadet olması
b- En büyük ibadettir
c- Zamana bağlı değildir
d- İlk eda edilecek farzdır
e- Miktarla sınırlı değildir.

(Dul ve yoksullara hizmet eden, fi-sebilillah cihad eden gibidir.) [Buharî] (Kaynak: www.dinimizislam.com)
fisebilillah    Ar. f³seb³lillah 
zf. (fi:sebi:lillah) esk. Hiçbir karşılık beklemeden.
 Güncel Türkçe Sözlük
Sözlükte hiçbir karşılık beklemeden şeklinde çevirilmiş, esasen anlamı "Allah yolunda, Allah için." anlamına daha yakındır.

Size şu yaşadığımız modern çağda, hemen şimdi, şu dakikada, nasıl fi-sebilillah cihad eden gibi olabileceğinizi haber vereyim mi? Lütfen dikkatlice okuyun:

Bu linki kullanarak bir yetimin ya da birden fazla yetimin aylık masraflarını üstlenebilirsiniz, kredi kartınızdan otomatik ödeme talimatı vererek her ayın belirlediğiniz gününde belirlediğiniz sayıda yetimin bir aylık masraflarını karşılayabilirsiniz. Böylece her ayın belirlediğiniz gününde sizin fazladan bir işlem yapmanıza gerek kalmadan bağışlar yapılır, sağ elinizin verdiğinden bırakın sol elinizi, sağ elinizin bile haberi olmaz. Dul ve yoksullara bu şekilde kolayca hizmet edebilirsiniz ve fisebilillah cihad eden gibi olursunuz.

İşte şu an, şu dakikada, oturduğunuz yerden, birkaç ufak işlem ile dul ve yoksullara hizmet fırsatı. Ne kadar da kolay işlemler değil mi? Evet, nefsinin cimriliğini yenen için çok kolay, yetime yardım ile kârlı bir ticaretin içinde olduğunu bilen için çok kolay, gözü elde edeceği kârı da - ticareti de görmeyen rızayı ilahi aşıkları için çok kolay.

İHH - Otomatik Bağış Nasıl Yapılır?

Eğer otomatik bağış yaparsanız dernek size, aylık masraflarını üstlendiğiniz yetimin bilgilerini içeren bir posta göndereceklerdir. Ayrıca telefon ile irtibata geçip yaptığınız bağışın nereye ne şekilde harcandığı konusunda bilgi alabilirsiniz. İHH Tel: 212 631 21 21

Benzer şekilde Kimse Yok Mu Derneği vb. benzer dernekler üzerinden de benzer işlemleri yapabiliriniz. İnternet üzerinden bağış yapmayı tercih etmezseniz telefon ile irtibata geçebilirsiniz ve başka yollar ile (banka hesap numaraları, posta çeki hesapları vb.) nasıl bağış yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz. 

Bu şekilde derneklerin olması, hem yardım etmek isteyen, hem de yardıma muhtaç olan insanlara yardım etmeleri ne kadar güzel bir olay, ne büyük bir nimet! Ertelemeden, geç kalmadan, imkan varken istifade etmekte fayda var. Unutma ki aslında muhtaçların senin yardımına ihtiyaçları olduğundan daha fazla senin yardım etmeye ihtiyacın var! Yardım et ki sana da; herkesin kendi derdine düştüğü zor bir günde yardım edilsin.


Bir Hadis: "Ben ve Yetim e bakan kimse cennette iki parmak gibi yanyanayız."dedi. Orta parmağı ile baş parmağını yan yana getirip aralarını açıp kapayarak işaret etti (Sehl İbnu Sa'd)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...