1.10.11

KaabeLive Programı Geliştirme Çalışmaları -2- Icon Ekleme

Bu yazımda projemizde hem form'a (formun sol üst köşesinde gözüken icon), hem de exe'mize(masaüstünde ve taskbar'da gözükecek ikon ) ekleyeceğiz.

İnternette herhangi bir kabe ikonu yok. Bu nedenle ikonumuzu kendimiz oluşturacağız.

Şu konuda uyarayım, sadece 32'ye 32 bir image'i .ico uzantısı ile kaydederek oluşturduğumuz ikonları bazen VS kabul etmeyebiliyor. Ben bu sorunu çözerken 24 bit seçeneğini ile 128 x 128 pixel'lik bir ikon kullanarak çözdüm. IcoFX adlı bir program kullandım.


Solution Explorer'dan Form1.resx dosyasını açıyıruz(uzantıya dikkat). Üstteki ekran görüntüsünde solda gördüğünüz gibi icons'u seçip Add Existing File diyerek icon'umuzu yukluyoruz. Artık ikonumuz projemizin Resources klasörü altında listelenecektir. Daha sonra Programın Özelliklerine geliyoruz. 


Üstteki ekran görüntüsündeki gibi ikonumuzu seçip projemize ekliyoruz. Artık taskabarda ve exe ikonu olarak yuklediğimiz ikon görülür.

Şimdi bir de forma ikonumuzu ekleyelim.


Form'un properties'inden yukarıdaki ekran görüntüsündeki yeri tıklayarak ikonumuzu seçip ekliyoruz. (Not az önce projemizin resources'ına da iconu eklediğimizden proje dosyanız içinden de ikonunuza ulaşabilirsiniz.)

Projemizi açıp baktığınızda .exe uzantılı uygulamamızın ikonunun yüklediğimiz ikon olduğunu göreceksiniz. Artık exe dosyamızı copy paste ile masaüstümüze atabiliriz ve hemen programı kullanmaya başlayabiliriz. Ancak yayının alındığı siteden kaynaklanan ufak bir script sorunu var, bunu da çözdükten sonra kullanılabilir ve güzel bir ikonu olan bir programımız olmuş olacak.

Bir sonraki yazıda, inşallah, program kapatılırken oluşan ve yayının alındığı sayfadan kaynaklanan bir problemi nasıl çözdüğümüze değineceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...