2.10.11

KaabeLive Programı Geliştirme Çalışmaları -3- Kapanırken Verdiği Hata ve Çözümü

Programımız kapanırken yayının alındığı Suudi Arabistan resmi web sitesinden kaynaklanan bir script hatası veriyor. Bu hata yüzünden formun sağ üstüdeki X'e bastığımızda process sonlanmıyordu, ya 20-30 defa hataya Ok demeniz ya da task manager'dan Processes kısmından KaabeLive process'ini bulup üzerine sağ tıklayıp end process dememiz gerekiyordu.

Evet, kullanıcıyı bunlarla uğraştırmadan hatayı program içinde çözmemiz gerekiyor. 

Programı kapatma şeklimiz bize çözümü veriyor aslında, ne yaptık, task manager'dan end process. End process işlemini task manager'dan yapmak yerine form kapanırken kod ile yapabiliriz. Bunun için form kapanırken, yani X'e bastığımızda çalışacak yordamı kullanmamız, bu yordamın içinde end process yapmamız gerekiyor.


Yukarıda da görüldüğü gibi formun özelliklerini açıp events'e tıklıyoruz ve FormClosing event'inin yanındaki alana çift tıklıyoruz. Bizi kod tarafına, bu olay olduğunda çalışacak kod bloğuna VS otomatik olarak götürür. Buraya X'e bastığımızda çalışmasını istediğimiz kodları yazıyoruz. 

Çalışmasını istediğimiz kod process'i sonlandıracak olan koddur:

 Process.GetCurrentProcess().Kill();   

Bu şekilde problem çözülmüş oldu.

Tekrar belirteyim, program görüntüyü S.A. hükümetinin resmi (gov.sa uzantılı)  siteisnden alıyor. Bu nedenle sitede yaşanacak teknik bir aksaklık programımızı etkileyecektir. Ayrıca siteden gelen ses sadece tek bir hoparlörden geliyor, bu problemi de Suudilerin çözmesi gerekiyor. Bu problem de programımızdan kaynaklanan bir problem değil. 

Artık programımız en temel şekliyle sorunsuz kullanılabilir bir program haline geldi. Ufak ama etkili bir program.

Programımızın exe dosyasını masaüstümüze atarak istediğimiz, zaman interneti açıp adres girme ya da reklam görme gibi şeylerle vakit kaybetmeden, doğrudan Kabe'yi  ve Beyt-i Harâm'ı izleyebiliriz.

Program bu haliyle de yeterince işlevsel ve güzel olsa da geliştirilmeye çok açık bir program. Bir sonraki yazımda,inşallah , programın nasıl geliştirilebileceği üzerine fikirlerimi paylaşacağım. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...