1.10.11

KaabeLive Programı Geliştirme Çalışmaları -1-

D.İ.B.'na Bir Öneri başlıklı yazımda bahsettiğim KaabeLive Programı'nın geliştirilme aşamalarını buradan paylaşmak istiyorum.


Visual Studio'yu açtık, sol üstten File->New->Project dedik.

Buradan Windows Forms Application'ı seçtik, projete KaabeLive ismini verdik ve Ok ile devam ettik.

Form karşımıza gelince Toolbox'dan WebBrowser nesnesini sürükle bırak yaparak formumuzun içine attık.

Formun üzerine çift tıklayarak (ya da F7'ye basarak) kod kısmına geçiyoruz. Burada form nesnesi oluşturulurken işletilecek kod bloğu olan constructor ' a formda göstermek istediğimiz web adresinin yolu ile webbrowser nesnesini bu adrese yönlendirecek olan kodu yazdık.

            webBrowser1.Navigate(new Uri("http://live.gph.gov.sa/mkch.html");

Tekrar Form[Design]'a geçtik (F7 ile) ve formun boyutlarını properties kısmından gelen görüntüye göre ayarladık. Formun boyutunun şimdilik kullanıcı tarafından değiştirilmesini istemiyoruz. Görüntü üzerinden fullscreen yapma özelligi zaten var. Bu doğrultuda gerekli özellik değişikliklerini özelliklerden yapıyoruz. Ben minimizebox ve maximizebox özelliklerini false yaptım, minimumsize ve maximumsize özelliklerine de aynı değerleri verdim. Bu şekilde form boyutu kullanıcı tarafından değiştirilemiyor.

Evet bu haliyle F5 yaptığımızda ana fonkisyonunu icra eden güzel bir uygulama, tek satır kod yazarak hayata geçirilmiş oldu. Uygulamanın bu halini kime gösterdiysem tek satır kodla yapılmış olduğunu duyunca çok şaşırdılar.

Bir sonraki yazıda forma'a ve projeye icon ekleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...