12.10.11

Somali Kurban Bağışı Diyanet İşleri Başkanlığı - İHH

Bu kurban bayramında kurbanlarınızı Somali'ye gönderebilirsiniz. Eğer gücünüz yetiyorsa hem kendiniz kesersiniz, hem de vekalet yoluyla Somali gibi muhtaç memleketlerde kestirebilirsiniz.

Allah'a çok şükür yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine de yardım edebileceğiniz organizasyonlar var, dernekler, kuruluşlar var. Bu dahi eğer düşünürsem, Allah'ın büyük bir nimetidir, bu nimetden de istifade etmek herhalde kendi hayrıma olur.


Hemen Bağış Yap!


Yandaki görsellerin(sağ taraftaki İHH bannerları) üzerine tıklarsanız ilgili derneklerin kurban bağış sayfalarına ulaşabilirsiniz. Bu sayfalarda dilerseniz hesap numaralarına erişebilirsiniz, dilerseniz kredi kartınızı kullanarak anında online bağış yapabilirsiniz. Diyanet İşleri aracılığı ile online-internet üzerinden bağış yapmak isterseniz aşağıdaki linkden istifade edebilirsiniz(Diyanet Vakfının resmi adresi, doğrudan yurtdışı bağış sayfası):
https://euygulama.diyanetvakfi.org.tr/kurban/?tur=2

Bir Kurban da Somali’ye…

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Somali için üçüncü kampanyanın da ilk adımının atıldığını söyledi. Bu yıl en az 50 bin kurbanı başta Somali olmak üzere Afrika’da kesmeyi hedeflediklerini belirten Diyanet İşleri başkanı Görmez, Uzman ekibin Afrika’da açlıktan en çok etkilenen bölgelerin tespiti için çalışmalara başladığını kaydetti.

“Türkiye Diyanet Vakfı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu” başladı.


Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan bu yılki kampanya kapsamında, yurtdışında kesilecek kurbanların etleri başta Somali ve Afrika ülkeleri olmak üzere Orta Doğu, Orta Asya, Balkanlar ve Kafkaslar’da 40 farklı ülke ve bölgede ihtiyaç sahibi soydaş ve dindaşlara, yurt içinde kesilen kurbanlar ise 81 İl Müftülüğü aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile öğrenci yurtlarına ve Kur’an Kurslarına dağıtılacak.

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’den kampanyaya katılarak kurbanını yurt içinde kestirmek isteyenler için bir adet kurban bedelinin 550 TL, kurbanını yurtdışında kestirmek isteyenler için ise 380 TL olarak belirlendiği bildirildi.

Ayrıntılı bilginin www.diyanetvakfi.org.tr adresinden alınabileceği vurgulanan açıklamada, isteyen vatandaşlarımızın siteden online olarak da kurban bedellerini yatırabileceği belirtildi.

Organizasyona katılmak isteyen vatandaşlarımızın, kurban bedellerini, en geç 3 Kasım 2011 Perşembe günü mesai bitimine kadar; Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Kuveyt Türk, Bankasya ve PTT’nin bütün şubelerinde açılan “Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Hesabı”na, bu bankaların bulunmadığı yerlerde ise en yakın il veya ilçe müftülüklerine başvurarak yatırmaları gerektiği bildirildi.

Açıklamada, arzu eden vatandaşlarımızın Türkiye Diyanet Vakfı’nın 0312 417 12 35 numaralı telefonundan veya kurban@diyanetvakfi.org.tr adresine mesaj atarak bilgi alabilecekleri belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...